StoryEditorOCM
Crna kronikažene u očaju

Dvojica počinila kaznena djela protiv spolne slobode supruga, detalji su stravični: ‘Opirala se, sin ju je spasio‘

Piše Vladimir Urukalo
15. travnja 2024. - 23:41

Ako je suditi po slučajevima kojima se u posljednje vrijeme bavi splitsko Županijsko državno odvjetništvo, sve je više situacija u kojima se muževe tereti za teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu svojih supruga!

Naime, proteklog je vikenda sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor 32-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka, a kojeg se sumnjiči da je spolno zlostavljao svoju suprugu i bio nasilan prema njoj.

Sumnja se da je u noći krajem rujna prošle godine, a kako bi zadovoljio svoj spolni nagon, legao iza svoje 41-godišnje supruge dok je ona spavala. No, žena se razbudila i nije htjela s njim imati odnose, a on je usprkos tome, kako ga se tereti, uporabom sile izvršio spolni odnošaj.

Istu stvar radio je još nekoliko puta u periodu od kraja rujna prošle godine do prije nekoliko dana iako je ona svaki put govorila da ne želi s njima imati odnose. Isto tako, u navedenom je periodu, kad bi se supruga vratila s posla kući, dočekivao te bi je vrijeđao, hvatao za vrat i bacao na kauč.

U drugom slučaju je ŽDO podiglo optužnicu protiv 33-godišnjaka kojeg se tereti da je 10. siječnja ove godine oko 1.30 sati u noći prvo razbio vrata i nasilno ušao u stan svoje supruge s kojom je u postupku razvoda te ju je odgurnuo na fotelju.

Jednom ju je rukom pritisnuo da se ne može pomaknuti, a drugom joj je pokušavao skinuti donji dio pidžame. Ona se opirala odgurujući ga, no on je preko pidžame nastavio dodirivati žrtvu protiv njene volje želeći zadovoljiti svoj spolni nagon.

Srećom, spriječio ga je njihov maloljetni sin koji se probudio i čuo buku i zapomaganje te je oca uhvatio s leđa za kosu pa je ovaj pobjegao.

Također, i njega se tereti da je od srpnja prošle pa do sredine siječnja ove godine kako bi zastrašio i omalovažio svoju suprugu, slao joj poruke u kojima ju je vrijeđao govoreći joj da je kučka, da je sotona, preljubnica, da je zbog posla uništila obitelj. Osim za pokušaj teškog kaznenog djela protiv spolne slobode prijavljen je još i za nasilje u obitelji te za povredu djetetovih prava. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:24