StoryEditor
Crna kronikau naselju rukavac

Bizaran sukob na Visu: zbog zahodske školjke dvojica Imoćana završila na policiji?!

24. studenog 2020. - 08:46
PU splitsko-dalmatinska

Dvojicu Imoćana, 38-godišnjaka i njegova godinu dana mlađeg bliskog obiteljskog prijatelja, policija s otoka Visa kazneno je prijavila zbog pokušaja iznude 43-godišnjeg umjetničkog dizajnera iz Beograda.

Cijela se priča odigrala u naselju Rukavac na Visu.

"Policijski službenici PP-a Vis dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 37-godišnjakom. Sumnjiče se da su 18. studenoga, zbog navodnih nesuglasica vezanih za imovinskopravne odnose, vrijeđali 43-godišnjaka tražeći od njega novac, dok je jedan od njih tom prilikom držao u ruci pištolj. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju, dovedeni su policijskom pritvorskom nadzorniku", izvijestila je u ponedjeljak splitska policija.

No, iza ove ozbiljne prijave krije se, barem ako je suditi po neslužbenim informacijama, poprilično bizarna situacija.

Nacionalna osnova

Dvojicu se u kaznenoj prijavi tereti da su 18. studenoga u večernjim satima po nacionalnoj osnovi vrijeđali 43-godišnjaka, inače susjeda prvoosumnjičenog, te su mu prijetili i zastrašivali ga tražeći od njega da trećoj osobi mora dati 500 eura kao naknadu za 50 četvornih metara zemljišta koje je navodno beogradski umjetnik protupravno prisvojio.

U tom je zastrašivanju, stoji u prijavi, 38-godišnjak izvadio i pištolj kojim mu je prijetio. No, ona bizarnija strana priče jednog od prijavljenih navodi da su 38-godišnjak i navodna žrtva susjedi na Visu te da je umjetnik na zemljište koje se nalazi blizu onoga koje je kupio prijavljeni Imoćanin prije nekog vremena postavio zahodsku školjku u koju je obavljao nuždu.

Ta je situacija trajala neko vrijeme, a zanimljivo je da je jedini prilaz do umjetnikove kuće bio baš preko zemlje prvoosumnjičenog.

Drugi prijavljeni muškarac bliski je prijatelj prvog i sva trojica su se navodno te večeri našli i konzumirali alkohol u prijateljskom ozračju. U jednom je trenutku 38-godišnjak izvadio oružje, a to je i priznao, ali ne da bi prijetio 43-godišnjaku, nego da bi zajedno gađali u spornu zahodsku školjku. No, kad je vidio da je njegovu beogradskom susjedu postalo neugodno zbog oružja, ispričao se i sklonio pištolj.

Iće i piće

Nakon toga su čak navodno nastavili jesti i piti, a nekoliko dana poslije 43-godišnjak je ipak prijavio policiji pokušaj iznude. Traženje novca bilo je, po toj priči, samo zafrkancija jer 38-godišnjak nije tražio da eure plati njemu, nego bivšem vlasniku zemlje koju je on kupio.

Doznajemo i da je prvoosumnjičeni policiji sam dao sporni pištolj, a u pretrazi nije nađeno nikakvo streljivo. Navodna žrtva se poslije ispričala obitelji prvoosumnjičenog muškarca s obzirom da osumnjičeni s njim kao žrtvom, po nalogu splitskog ODO-a, ne smije komunicirati. Obojica Imoćana su privedena na ODO, no pušteni su uz mjere opreza, i to zabranu kontaktiranja i približavanja žrtvi.

– Moj je klijent iznio aktivnu obranu u kojoj je rekao da nije bilo nikakvih prijetnji ni materijalne koristi. Mislim da ovdje nema kaznenog djela, već eventualno prekršaja zbog posjedovanja oružja – kratko je komentirao Marijo Vuković, odvjetnik prvoprijavljenog muškarca.

Pokušali smo doći i do komentara žrtve ovoga bizarnog slučaja, no nije nam odgovorio na poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 23:45