StoryEditorOCM
Crna kronikapune ruke posla

‘Bilanca‘ subotnjeg derbija: privedeno 39 navijača, pronađeno i oduzeto 205 pirotehničkih sredstava...

Piše Vijesti SD
1. travnja 2024. - 12:58

U Splitu, na Poljudu, u subotu 30. travnja s početkom u 19:30 sati, održano je javno okupljanje - nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“ koju je s tribina pratilo 32 tisuće posjetitelja od čega 1500 gostujućih navijača. 

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice nisu zabilježeni značajniji incidenti, niti negativni sigurnosni događaji kako na stadionu, tako i na širem području Splita i okolice.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu te je Policijska splitsko-dalmatinska organizirano provela prihvat gostujućih navijača, prepratu u organiziranim kolonama od Dugopolja do Poljuda, što je proteklo bez incidenata. 

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Privedeno je ukupno 39 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike (25 domaćih i 14 gostujućih navijača).

Policijski službenici su prije početka održavanja javnog okupljanja na stadionu pronašli i oduzeli 11 različitih pirotehničkih sredstava, a od osoba je oduzeto još 15. Tijekom javnog okupljanja, operativnim radom policijskih službenika na terenu, pronađeno je 179 komada različitih pirotehničkih sredstava koji su bili skriveni u blizini ulaza u dio stadiona za gostujuće navijače. Ukupno je pronađeno i oduzeto 205 pirotehničkih sredstava

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:00