StoryEditorOCM
Crna kronikateška nesreća

Autobus pun djece iz Srbije prevrnuo se u Bugarskoj, ozlijeđeno je 12 osoba, otkriven uzrok?; Prizori su strašni: ‘Ne želim nikome da vidi takve scene‘

Piše PSD
14. kolovoza 2022. - 21:43

Više osoba je ozlijeđeno nakon što se autobus sa 48 djece iz Srbije, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, javlja Nova.rs. Nesreća se dogodila 217 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore, a svi putnici su državljani Srbije.

Autobus se prevrnuo bočno u jarak pored autoceste.

Stanimir Stanev, zamjenik glavnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova, potvrdio je da je ozlijeđeno ukupno 12 osoba, od kojih četvero odraslih i osmero djece. Dvije osobe su teško ozlijeđene - jedno dijete i jedna odrasla osoba.

Na mjesto nesreće stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Svjedok nesreće rekao je da su svi koji su bili u vozilima Hitne pomoći pri svijesti. Međutim, vidio je i jedno dijete i dvije odrasle osobe u vidno lošem stanju.

- Ne želim nikome da vidi takav prizor. Uplakanu djecu oblivenu krvlju - rekao je Teodor koji je pomagao putnicima iz autobusa.

Mnogi automobili koji su bili u prolazu zaustavili su se, a ozlijeđenima su u pomoć priskočili na deseci ljudi.

Djeca su se vraćala s odmora na obali na Crnom moru.

Nataša Radovanović, koja je bila u autobusu, opisala je bugarskim medijima što se dogodilo u trenucima prije nesreće, prenosi Jutarnji.hr.

- Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedalo pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan - prenosi Nova.bg njene riječi.

Svjedokinja tvrdi kako su djeca iz folklorne grupe i vraćala su se kući nakon sudjelovanja na festivalu u Nesebru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 14:30