StoryEditor
BiznisiTherapy Hybrid

Veliko priznanje splitskoj inovatorici Ingi Kovačić Sindik: njen pametni pročišćivač zraka osvojio Grand Prix na međunarodnoj izložbi inovacija

17. listopada 2020. - 21:16
Privatni album

Splitska inovatorica Inga Kovačić Sindik dobila je još jedno vrijedno priznanje za svoj proizvod “iTherapy” koji uključuje inovativni koncept totalnog pročišćavanja zraka unutarnjih prostora.

Na 18. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2020. koju je od 15. do 17. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizirala Udruga inovatora Hrvatske Ingi Kovačić Sindik dodijeljena je Velika nagrada (Grand prix) za inovaciju “iTherapy Hybrid - pametni pročišćivač i modulator zraka”.

Na izložbi je predstavljeno oko 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja, a koje su rezultat rada pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i startup-ova iz Hrvatske i svijeta.

U posebnom dijelu izložbe predstavljeni su i nagrađeni inovatori na natjecanju „Inventions VS Corona“ kojeg je ljetos organizirala Međunarodna federacija nacionalnih asocijacija inovatora (IFIA).

image
Privatni album

Na tom natjecanju među 202 ponuđena inovativna rješenja iz 35 zemalja u borbi s bolesti COVID-19, hrvatski proizvod “iTherapy”, tvrtke “Kristalna ideja d.o.o.” u kojoj je Inga Kovačić Sindik direktorica i voditeljica razvoja, nagrađen je zlatnom medaljom čime je prepoznata njegova vrijednost u doprinosu rješavanju pandemije koronavirusa.

- Ovo je predivna nagrada u pravom trenutku – kazala je Inga Kovačić Sindik, koja je dosad primila brojna svjetska priznanja za svoj proizvod koji deaktivira viruse u zraku zatvorenih prostora. Ovaj proizvod namijenjen je za integralno rješenje pročišćavanja zraka i redukciju mikrobiotskih i virusnih onečistača u prostoru.

- U onom trenutku kada ste deaktivirali viruse u zraku, tada ste značajno spriječili njegovo širenje a time ste vaš prostor učinili zdravstveno sigurnim. To je upravo ono što “iTherapy” radi – kazala nam je splitska inovatorica o uređaju koji objedinjuje 11 tehnologija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 00:39