StoryEditorOCM
Biznisoni znaju kako!

Ova domaća kompanija je najpoželjniji poslodavac: zadovoljstvo radnika je prioritet, uvode i petodnevni radni tjedan

Piše Sara Šarić/sponzorirani sadržaj
12. rujna 2023. - 13:30

Osim materijalnih primanja, najvažnija karakteristika kompanije, ali i značajka po kojoj se gleda njezina vrijednost, upravo je atmosfera koja vlada među zaposlenicima. Bila ona mala ili velika, pozitivna klima rezultira lojalnošću i visokim entuzijazmom za rad zaposlenika, što u konačnici rezultira i velikim uspjehom kompanije.

ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIKA JE KLJUČ USPJEHA

Vjerojatno ste već mnogo puta čitali upravo ovakve tekstove, prožete pozitivom i snažnom porukom o zajedništvu i uspjehu na poslu. Ako vas je pogodila dvojba, trebate znati da su provedena brojna istraživanja koja su pokazala da kompanije koje na prvo mjesto stavljaju zadovoljstvo i dobrobit svojih zaposlenika imaju najbolje rezultate i poslovni uspjeh!

Zaposlenici koji se osjećaju cijenjeno i koji su zadovoljni na radnom mjestu ulažu više truda i motiviraniji su pridonositi uspjehu kompanije. Takav odnos odlika je kompanija koje odišu pozitivom, njeguju međuljudske odnose i ulažu u dobrobit svojih zaposlenika.

VISOKA MOTIVACIJA DIREKTNO UTJEČE NA PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIKA

Zapošljavanje kvalitetnih i talentiranih ljudi može biti zaista teško, a još veći izazov zadržati te iste zaposlenike. Jasno je da je plaća jedan od glavnih motivatora za rad, pogotovo u današnjem potrošačkom društvu. Ali, to nije sve.

Veće zadovoljstvo zaposlenika proizlazi iz, rekli bismo, i "malih stvari koje nas čine sretnima", ali ništa manje važnima. Brojni su benefiti pomoću kojih kompanija može dodatno motivirati svoje zaposlenike.

Sve je više pozitivnih primjera gdje kompanije u srž svog poslovanja ugrađuju baš ovaj model rada. Kombinacija visoke motivacije zaposlenika uz velikodušne benefite i još brojne mogućnosti koje tvrtka pruža doprinijet će sretnijoj atmosferi i direktno utjecati na zadovoljstvo, ali i produktivnost zaposlenika. Sve to rezultirat će i, ništa manje važnim, kvalitetnim unaprjeđenjem odnosa između zaposlenika i menadžmenta.

‘TO JE ODLIČNA FIRMA‘

Što to onda čini najboljeg poslodavca? Je li zaista moguće imati pozitivnu, inspirativnu, zdravu atmosferu na poslu? Ako vam se sve ovo i dalje čini kao čista teorija, imamo pravi primjer za vas.

Evo kako to radi hrvatska firma koja se u Hrvatskoj pozicionirala kao lider na tržištu maloprodaje neprehrambene robe, a za nju se u "ćakuli" najčešće može čuti: "To je odlična firma."

Nema većeg uspjeha od toga! PEVEX je prvi hrvatski trgovački lanac koji uspješno posluje na tržištu već dugi niz godina. Snažno se razvija i raste te je danas na 28 prodajnih mjesta dostupan gotovo u svim krajevima Hrvatske.

Ono što ga kao poslodavca ističe od drugih jest velika briga o dobrobiti svojih zaposlenika, čije je zadovoljstvo jedan od glavnih prioriteta kompanije.

BROJNI BENEFITI

– Trudimo se osigurati ravnotežu poslovnog i privatnog života naših zaposlenika te nastojimo ne opteretiti zaposlenike prekovremenim satima, koji su zaista samo rijetke iznimke. Trenutno također radimo na pilot-projektu petodnevnog radnog tjedna za kolegice i kolege koji rade u maloprodajnim centrima i mijenjamo organizaciju rada i smjena zaposlenika kako bismo im osigurali dodatan slobodan dan i više slobode u planiranju privatnog i obiteljskog života – kažu nam iz PEVEX-a, dok istodobno njihovi odlični rezultati dokazuju kako se trud i briga o svojim zaposlenicima itekako isplate.

PEVEX svojim zaposlenicima pruža brojne benefite i mogućnosti za napredak. Svoje zaposlenike dodatno nagrađuju isplatama poput mjesečnih nagrada za radne rezultate, imaju naknade za topli obrok, troškove prijevoza i dodatne stimulacije.

Njihovi radnici nisu zaboravljeni ni u ono "čarobno doba godine" kad je toplina obitelji i doma sve čemu težimo. Božićnice, uskrsnice i regresi su u PEVEX-u već postali uobičajeni, a odraz zajedničkih postignutih rezultata je i isplata godišnjih bonusa. U ovoj hrvatskoj kompaniji ponosno ističu kako se slave i oni najljepši trenuci u obitelji. Svojim zaposlenicima za rođenje djeteta pomažu prigodnim potporama, a nagrađuju i brojne mališane svojih zaposlenika darovima za božićne blagdane. Ali, to još uvijek nije sve.

BRIGA O SVOJIM ZAPOSLENICIMA

– Kao odgovoran poslodavac već više godina osiguravamo našim zaposlenicima odlazak na sistematske preglede i potičemo naše zaposlenike da iskoriste tu pogodnost te vode brigu o svom zdravlju jer je ljudski život najveća vrijednost – ističu iz PEVEX-a i dodaju kako im se zaposlenici mogu obratiti i za novčanu pomoć ako im se u životu dogode nepredvidive i nerješive situacije.

PEVEX je socijalno osjetljiv i osviješten poslodavac, na čemu planiraju i dalje raditi te ulagati u samo srce svoje tvrtke – zaposlenike. Kontinuirano rade na poboljšanju radnih uvjeta te ponosno ističu kako se to i prepoznaje.

Ovdje se na posao odlazi bez "grča u želucu", a ako pitate zaposlenike što je za njih "sreća na poslu", ističu veliko zadovoljstvo suradnjom s kolegama te pozitivnom radnom atmosferom – onakvom kakvu bi neki mogli samo poželjeti.

Timski rad je nešto što se u ovoj firmi izrazito cijeni i nastoji se potaknuti otvorena komunikacija kolega na svim razinama. Nema toga radnog zadatka koji nije ugodniji uz dozu humora, a svi znamo da se i proizvodi bolje prodaju uz osmijeh.

Osmijeh na licima svojih kupaca, osjećaj zadovoljstva poslovnih partnera te, najvažnije, zadovoljstvo i sreća svojih djelatnika pokretačka su snaga PEVEX-a koji je, opravdano, jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji s kompanijom Pevex

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:44