StoryEditorOCM
Biznisnema natrag

Donesena je teška odluka, tekstilni div ide u stečaj! Više od 500 radnika ide na burzu, šanse za spas su minimalne

Piše Vijesti SD
8. srpnja 2024. - 15:58

Do kraja tjedna prijedlog za otvaranjem stečaja Varteksa podnijet će se trgovačkom sudu koji će imenovati stečajnog upravitelja. On potom ima rok od 30 dana za odluku o eventualnom nastavku proizvodnje ili gašenju poduzeća.

I dalje postoje minimalne šanse da Varteks u smanjenom obujmu nastavi proizvodnju. 549 radnika ima osigurane još dvije plaće od agencije za osiguranje radničkih potraživanja.

Radnica Snježana, koja je u Varteksu 39 godina, za Dnevnik kaže: "Žalosno je da je došlo do toga." Njezina kolegica Mirjana kaže da će čekati rasplet situacije kako su im obećali: "Pa ćemo vidjeti kako ćemo nastaviti."

Predsjednik Uprave Varteksa Karlo Koprek izrazio je žaljenje. "Jako im je teško, imaju puno pitanja, zabrinuti su, zbog toga je odluka uprave da skratimo tu agoniju i krenemo prema stečajnom postupku, spašavanje firme kroz stečaj i da onda svima bude nekako lakše i da prebrodimo ono što dolazi. I dalje vjerujem da ovo što dolazi, da radnici mogu, da će radnici nastaviti raditi, ali u nešto smanjenom obujmu", kazao je Koprek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 08:37