<p>close up of calamarata octopus italian traditional sicilian pasta homemade seafood sauce with tomato,basil,parsley,herbs,chilly prepared by professional chef in a fine dining restaurant</p>
raj za nepce

Ne možete se odlučiti koje jelo s hobotnicom pripremiti? Pronašli smo najukusniji recept s potpisom Fabricija Vežnavera

Piše Anamaria Mikulić
Foto /Shutterstock
20. prosinca 2023. - 10:54

Ako se mučite s odabirom savršenog jela s hobotnicom za vaše najmilije, ne brinite se! Pronašli smo recept koji će vas osloboditi svake dileme i koje će oduševiti vaše uzvanike i njihova nepca. Predstavljamo vam recept za Kamenu hobotnicu s tjesteninom Fabricija Vežnavera, jednog od najboljih kuhara na ovim prostorima. 

Kamena hobotnica s tjesteninom

Sastojci:

• 400 g tjestenine
• 200 g crvenog luka
• 1 češanj bijelog luka
• oko 500 g kuhane hobotnice
• 250 g sjeckane rajčice
• 1 dl bijelog vina
• ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1 peperoncino
• peršin
• lovorov list
• sol

Priprema:

Hobotnicu kuhajte u vodi s lovorovim listom dok ne omekša, otprilike sat vremena, te je zatim izvadite sa strane. Vodu u kojoj je kuhana hobotnica sačuvajte.

Zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Kad se ulje aromatizira, češnjak izvadite van. Na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk i pržite ga dok ne omekša te nakon toga podlijte vinom. Stavite sa strane lonac s vodom. Kad zakuha, posolite vodu. Nakon što alkohol ishlapi, dodajte sjeckanu rajčicu, dobro promiješajte te zatim dodajte hobotnicu koja je nasjeckana na veličinu zalogaja i podlijte vodom u kojoj ste kuhali hobotnicu. Začinite solju i ljutom papričicom.

Stavite kuhati tjesteninu prema uputama s ambalaže. Izvadite je 2-3 minute prije nego je gotova i umiješajte s ostalim namirnicama te završite kuhanje zajedno da upije okuse. Dodajte sitno sjeckani peršin. Da bi umak bio gušći, zadnje podlijevanje napravite s vodom u kojoj je kuhana tjestenina jer sadrži škrob.

Dobar tek!

image
D.t.r./
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 13:30