StoryEditorOCM
SudamjaKONCERT

»U po ure na svetog Duju« - Gibonni na Prvoj Vidilici za Dan grada Splita

Piše SD
5. svibnja 2021. - 11:17

“U po ure na svetog Duju - unplugged Gibonni“ naziv je koncerta kojeg je u čast splitskog nebeskog zaštitnika svetog Dujma i Dana grada Splita danas na Prvoj marjanskoj Vidilici snimio Zlatan Stipišić Gibonni. Splićani i gledatelji diljem Hrvatske moći će ga pogledati u petak, na sam blagdan svetog Dujma, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom u 20.40 sati.

image
Danijel Čikeš

-Koncert se za dan našeg sveca mora održati, ispoštovali smo sve važeće mjere i pronašli solomonsko rješenje. Grad je cijelo vrijeme bio iza nas i držao nam leđa, a mi gledali u našu Marjansku šumu – rekao je nakon koncerta Gibonni, pozivajući Splićane, ali i sve gledatelje HRT-a da u miru svoga doma, uživaju u petak u koncertu i tako odgovorno proslave blagdan svetog Dujma.

image
Danijel Čikeš

-Ovo je poklon svim Splićankama i Splićanima te svima onima koji s osobitom naklonošću štuju našeg sveca – dodao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. - Iako smo i ove godine, nažalost, zbog okolnosti, uskraćeni za veliku tradicionalnu feštu, ponovno smo pronašli način kako da dobra glazba vrhunskih splitskih izvođača pronađe put do srca naših sugrađana i šire publike – naglasio je Krstulović Opara.

Po uzoru na prošlogodišnji uspješni Grašin koncert na Peristilu, Grad Split je zajedno s Turističkom zajednicom i partnerima, u suradnji s Dalmacija koncertom, ove godine organizirao jedinstveni koncert Zlatana Stipišića Gibonnija i orkestra uživo na marjanskoj Vidilici. Zahvaljujemo Gibonniju što nas je sve počastio svojim najvećim hitovima, ali i što nam ovom prilikom premijerno predstavlja i pjesmu s novog albuma. Ne zaboravite u petak prebaciti na drugi program HRT-a, točno u 20.40!

Grad Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 17:33