Overlay
nadarene boudoirke

‘Uređujte se, život je kratak!‘: o modi, inspiraciji i još koječemu popričali smo s kreativnim sestrama iz brenda Boudoir koji slavi veliki rođendan

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Matković&Vild
26. studenog 2021. - 08:36

Slavljenička kolekcija "To ti je Boudoir", kojom brend obilježava 20 godina postojanja, bila nam je povod za razgovor sa sestrama Martinom Čičko Karapetrić i Moranom Tomašević. Boudoirke smo uhvatili u poslu jer tek što su predstavile ovu kolekciju, raskošnu, romantičnu i dekadentnu upravo kako smo od njih i očekivali, bacile su se na dovršavanje još jedne, koja će biti predstavljena za koji dan.

Što vas je nadahnulo za slavljeničku kolekciju i kakvu biste poruku njome voljele uputiti?

- Mi se kroz cijelu našu karijeru zapravo inspiriramo prirodom i ona je nama glavno nadahnuće, baš zato je naš rukopis toliko amorfan i prepun minucioznih detalja. Poruka je kratka i jasna, rihtajte se jer živit je kratak i nepredvidiv, što su nam upravo pokazala ova izazovna vremena. Ideja nam je bila napraviti seriju haljina koje nisu bridal couture već razigrane, zabavne, efektne i neodoljive haljine koje bude ženstvenost i putenost. 

Po čemu se ova kolekcija razlikuje od prethodnih, a što je u njoj u skladu s vašim modnim potpisom?

- Svaka naša nova kolekcija je nadogradnja na prethodnu i uvijek nam je cilj posljednju nadmašiti. Pomičemo granice same sebi. Naši poznati printevi koje inače redovito koristimo u ready to wear kolekciji, ovdje su otisnuti na luksuznim materijalima, krojevi koje inače isključivo koristimo u bridal kolekciji sada su interpretirani u iskričavom točkastom organdiju. Iako se radi o novim krojevima, koristili smo materijale koji su nam najomiljeniji i koje redovito koristimo u svim kolekcijama, a to su til, čipka i svileni organdi. 

image
Matković&Vild

Što za vas predstavlja 20. obljetnica postojanja na domaćoj sceni i kako biste ocijenile stanje na njoj?

- Za godišnjicu ćemo samo reći: to je prvih dvadeset, sretne smo i idemo dalje! Zaista smo sretne i ponosne da punih dvadeset godina imamo konstantu prikazivanja dvije kolekcije godišnje. Čak smo i prošle godine izbacili kolekciju Prkosne haljine, dakle radimo bez pauze. Za jedan brend je jako važno da ima kontinuitet u kreiranju i stvaranju. Na hrvatskoj modnoj sceni se profiliralo desetak dizajnera koji zaista rade, prodaju i zapošljavaju, ali mladi dizajneri trenutno nemaju platforme na kojima mogu prikazati kolekcije i njima je zapravo jako teško predstaviti svoj rad. 

Kako se na vas, u kreativnom i poslovnom smislu, odrazila pandemija koronavirusa?

- Mi smo se jako dobro snašle u pandemiji. Među prvima smo imale web-trgovinu koja sad već funkcionira više od pet godina, tako da smo imale priličnu bazu kupaca koji su već imali pozitivno iskustvo kupnje na našem webu. Naravno da nas je cijela situacija neugodno zatekla, ali smo se brzo sabrale i primile posla. Mnoge naše klijentice koje dotad nikad nisu naručivale online odlučile su se početi kupovati na taj način. Boudoir je, eto, na vrijeme prepoznao da će u budućnosti velik dio prodaje biti online.

image
Matković&Vild

Kad već spominjete budućnost, biste li nam otkrile kakvi su vaši planovi?

- Ne razmišljamo o dalekoj budućnosti, iako često imamo širu sliku o potrebama tržišta i naših klijentica. Kratkoročno, u planu nam je skorašnja i jako očekivana božićna kolekcija. 

Pratite Stil i na Instagramu!

25. travanj 2024 09:25