Overlay
ključni komadi

Pet modnih razloga iz kojih se jako veselimo proljeću: ovi prijedlozi vrhunskih dizajnera postali su vrlo dobrodošli trendovi, jedva ih čekamo nositi

Piše Stil
Foto Dior/ Lucas Barioulet/AFP
4. ožujka 2021. - 11:04

Dosta nam je zime i kaputa, dosta nam je skrivanja po kućama. Želimo se šetati, trčati, penjati, piti kave na suncu i družiti - a za sve to treba nam nova garderoba ili bar koji komad ih friških kolekcija. Moda je ovog proljeća nekako posebno interesantna, možda zato što su se dizajneri u izolaciji tješili kreiranjem najmaštovitijih komada ili pak zato što smo se toliko zaželjeli svega gore spomenutog. Ovo su modni razlozi iz kojih se mi veselimo ovom proljeću.

image
Givenchy /Lucas Barioulet /AFP

1. Široke hlače

Svi smo se malo opustili za vrijeme zime provedene u djelomičnom lockdownu pa nam sad široki krojevi itekako odgovaraju. Na sreću, jedan od ključnih trendova ovog proljeća su hlače širokih nogavica. Zahvalite Paulu Smithu, Stelli McCartney, Tomu Fordu i Balenciagi koji su ih vratili u modu na velika vrata.

image
Dior/ Lucas Barioulet/AFP

2. Maksi haljine

Dior je u svojoj predivnoj, Magrebpm nadahnutoj kolekciji predstavio prozračne, lepršave haljine i suknje, a osim njega prekrasne su maski kreacije imali Michael Kors, Valentino, Dolce & Gabbana i Erdem. Njihove high street inačice već vidimo po trgovinama.

3. Novi jeans

Jeans je veliki hit ovog proljeća i nosi se od glave do pete. Ravni kroj, široki kroj i "mom-jeans" su najpopularniji, dok skinny pomalo pada u drugi plan. Barem dok se ne vratimo u formu!

image
Burberry/ Ben Stansall/AFP

4. Shimmer

Nakon tako dugog valjanja u kućnoj odjeći baš smo se zaželjeli malo zablistati i zato nam je tako draga svjetlucava odjeća kakvu za ovo proljeće predlažu Celine, Loewe,  Saint Laurent, Louis Vuitton i Burberry. Kraljevski raskošna odjeća i disco moda 70-ih  veliki su trendovi, a oba uključuju kristaliće, šljokice i shimmer.

5. Visoke potpetice

Posljednjih nekoliko godina uživali smo u revivalu ravne obuće, no zaželjeli smo se balansiranja na visokim potpeticama. Noge su nam se, uostalom, cijele zime odmarale u papučama, tenisicama i uggsicama. Proljetne kolekcije već su u trgovinama, uskoro ćemo iskušavati ravnotežu šetajući se na visokim petama.

18. travanj 2024 16:23