Overlay
hot lista

Muškarci, znate li uopće u čemu ste nam neodoljivi? Imamo odgovore poznatih Hrvatica, a pronašli smo i par prijedloga na aktualnom sniženju!

Piše Stil
Foto Profimedia
25. studenog 2022. - 15:44

Toliko je toga rečeno, napisano i ispjevano o onome u čemu žene izgledaju neodoljivo. I svatko o tome ima svoje mišljenje. Svilene haljine, uske traperice, čipkasti negližei, gola koža... Popis je beskrajan pa navodimo samo najčešće spominjane. No što je s muškom odjećom? U čemu muškarac izgleda neodoljivo? U čemu muškarac misli da izgleda neodoljivo? Sudeći po uličnoj modi, prosječan muškarac misli da najbolje izgleda u "trikvarta" hlačama od "tute" i majici s vrištećim logotipom. Je li u pravu? Ovisi koga pitate. A tek kad pitanje postavite modnim dizajnerima... Njihove nas vizije dobro odjevenih muškaraca često ostave bez riječi. Bez misli. Ponekad s mišlju da bi viđeno bolje pristajalo nama ženama.

A što žene misle? Tu i tamo i o tome se može nešto pročitati pa smo tako naišli na rezultate istraživanja koje je provela youtuberica Courtney Ryan, čiji profil prati više od 300 tisuća pretplatnika, i sudeći po onome što su joj otkrili, naši čitatelji s ovdašnjeg terena imaju razloga za slavlje jer barem dva predmeta s popisa najseksi stvari koje muškarac može nositi neizostavne su stavke u garderobi svakog pravog Dalmatinca. Već generacijama, a usudimo se reći da će tako još neko vrijeme i ostati. Naravno, to su bila maja i lančić oko vrata.

No možda ste pomislili da se mišljenje nekih tamo fureštih ženskih ne poklapa sa stavovima ovdašnjih cura? Kulturalne razlike i tako to? Provjerili smo! Pitanje smo postavili poznatim Hrvaticama do čijeg modnog ukusa držimo pa ćete u nastavku dobiti priliku doznati kako po pitanju najseksi muške odjeće "dišu" domaće ženske, a zatim slijedi i spomenuta "hot lista" sastavljena na temelju preferencija Ryaničinih pratiteljica te, kao bonus, nekoliko prijedloga kako je u praksi "skinuti". Mala napomena prije nego počnete čitati što se (još) našlo na listi: podsjetit ćemo vas da je pri izboru odjeće i modnih dodataka najvažnije birati ono u čemu se dobro osjećate jer o tome će ovisiti vaše samopouzdanje i raspoloženje. No ipak, nije naodmet u garderobu uključiti neku od stavki koje, bar prema ovom istraživanju, jamče dobar dojam...

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Aleksandra Dojčinović:

Muškarci po tom pitanju ne griješe puno, a razlog se krije u tome da je teško pogriješiti kod muške mode. Osobno, najdraže mi je vidjeti muškarca u dobrom i kvalitetnom odijelu. Mnoštvo je mogućnosti kako kombinirati klasiku s pomakom, s dobrim detaljima muška moda može biti i više nego zanimljiva.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Natali Dizdar:

Volim vidjeti ležernost i individualnost u izboru odjeće, što se posebno može primijetiti kod muškaraca s obzirom da imaju manji izbor od nas žena. Od obične bijele majice i traperica, ali da fino miriše, do neke šarene košulje i kupaćih gaća, dobre cvike ili neke lude sa štanda... Zapravo gotovo sve mi prolazi ako je bez predumišljaja, osim što ne razumijem kratke jeans hlače. Pogotovo ako su uske. 

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Marijana Batinić:

Ovisi o kakvom tipu muškarca se radi. Meni je pamučna majica i dobar traper nešto što na zgodnom muškarcu uvijek dobro stoji. Traper košulja za casual look bio bi moj odabir za frajera i naravno dobro krojeno odijelo za večernju elegantnu varijantu uvijek prolazi.

Hot lista 

image

odijelo Massimo Dutti, sniženo 20 posto

1. Odijelo

Sudionice istraživanja navele su kako im je drago vidjeti kad je muškarac dobro odjeven, a komad odjeće koji se u tom kontekstu najčešće spominjao bilo je upravo odijelo, jer "čini da muškarac izgleda elegantno, otmjeno i uspješno". Odijelo, čini se, ipak čini čovjeka.

image

slim fit košulja Mango, snižena 29 posto

2. Košulja

Košulja je još jedan komad koji daje dozu elegancije, ali je za svakodnevne prilike prikladniji od odijela. Ispitanice su priznale da im se posebno sviđa kad su rukavi lagano podvrnuti tako da se vide podlaktice.

image

bijela pamučna majica. Zara, sniženo 40 posto

3. Majica

Jednostavna bijela majica jedna je od stvari koje muškarci rado nose, a dok ih istodobno žene smatraju neodoljivima. Jednostavnost je ponekad najbolja opcija i čini se da bolje prolazi od odjeće s velikim logotipom ili printom.

image

Tom Ford Oud Wood Eau de Parfum, Douglas, sniženo 25 posto

4. Dobar parfem

Nikakvo iznenađenje, ugodan miris pomaže stvaranju dobrog dojma, a seksi parfem jedna je od stvari koje mogu natjerati koljena da zaklecaju. Samo pripazite da ne odaberete miris koji svi nose jer, nadamo se, želite biti jedinstveni i istaknuti se iz mnoštva.

image

AVI-8 P-51 Mustang Automatic, Watch Centar, sniženo 40 posto

5. Sat

Dobar sat može učiniti da djelujete zrelije i elegantnije, a također je suptilni znak statusa, čak i ako nije previše skup. Ako vas zanimaju marke, jedno drugo istraživanje među najseksi ručne satove u 2022. ubrojilo je klasike poput Rolexa, Omege i Zenitha, s kojima sigurno nećete pogriješiti.

image

lančić od bijelog zlata, Dodić, sniženo 20 posto

6. Lančić

Dalmatinac nosi lančić oko vrata, a žene to, čini se, jako vole. Ne samo da signalizira status, nego i određenu vrstu samopouzdanja, a to je gotovo uvijek poprilično seksi.

image

Train 89 tenisice Ralph Lauren, snižene 25 posto

7. Lijepe cipele

Kad žena odmjeri muškarca koji joj je privukao pažnju, odmjeri ga od glave do pete. I zato je obuća itekako bitna stavka. Prema onome što su otkrile Courtneyne pratiteljice, najseksi su bijele tenisice, mokasinke i čizme.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

 

 

18. travanj 2024 01:52