U sezoni bobičastog voća prava je šteta ne uživati u kolačima s jagodama, borovnicama, ribizlima, a uskoro (jedva čekamo!) i trešnjama i višnjama... Na profilu Od slatkoga slađe, iza kojeg stoji Mirjana Marčinko Šmit pronašli smo slasticu kao stvorenu za sezonu sočnih bobica. Bacite se na izradu - jer što je nedjelja bez kolača...?
- Kako ja volim puslice, nema torte na koju ih nisam stavila, a ružičasto obožavam, morala sam sve to lijepo skombinirati. Naravno, i Plazma je moja velika simpatija pa sam je ubacila u kremu. Ovo je jedna brza i jednostavna tortica koja se topi u ustima, morate ju probati! - poručuje Mirjana.
Plazma pusla torta
Sastojci za puslice:
4 bjelanjka sobne temperature
270 g šećera
prstohvat soli
1 žlica soka od limuna
Sastojci za kremu:
250 g sira mascarponea
2,5 dl vrhnja za šlag
2 žličice arome vanilije
120 g Plazme Mljevene
½ dl mlijeka
1. Uključiti pećnicu na 100 °C.
2. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom (najprije lagano pa pojačati brzinu).
U čvrst snijeg postupno dodavati šećer i mutiti dok snijeg ne postane jako čvrst i sjajan. Dodati sol i limun i još malo mutiti.
3. Smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje s odgovarajućim nastavkom oblikovati puslice na papir za pečenje.
4. Puslice sušiti u pećnici zagrijanoj na 100 °C oko 1,5 sat (ako je vlaga u zraku i do 2 sata), isključiti pećnicu i ostaviti 3 sata kako bi se postupno hladile (može i preko noći).
Za kremu sir, vrhnje i aromu vanilije mutiti mikserom, dodati Plazmu Mljevenu i mlijeko i umutiti.
Puslice složiti u kalup promjera 22 - 24 cm i premazati kremom (ili ukrasiti vrećicom za ukrašavanje). Ponoviti postupak ukrasiti puslicama i malinama.
Savjet: tortu možete slagati i bez kalupa, iako je ovaj način jednostavniji.