Overlay
od slatkog slađe

Torta blogerice Mirjane sa sočnim bobicama uopće nema tijesto, ali ima jedan neočekivan dodatak! Baš zato je tako dobra da se topi u ustima...

Piše Stil
8. svibnja 2022. - 19:05

U sezoni bobičastog voća prava je šteta ne uživati u kolačima s jagodama, borovnicama, ribizlima, a uskoro (jedva čekamo!) i trešnjama i višnjama... Na profilu Od slatkoga slađe, iza kojeg stoji Mirjana Marčinko Šmit pronašli smo slasticu kao stvorenu za sezonu sočnih bobica. Bacite se na izradu - jer što je nedjelja bez kolača...?

- Kako ja volim puslice, nema torte na koju ih nisam stavila, a ružičasto obožavam, morala sam sve to lijepo skombinirati. Naravno, i Plazma je moja velika simpatija pa sam je ubacila u kremu. Ovo je jedna brza i jednostavna tortica koja se topi u ustima, morate ju probati! - poručuje Mirjana.

 

Plazma pusla torta

Sastojci za puslice:

4 bjelanjka sobne temperature

270 g šećera

prstohvat soli

1 žlica soka od limuna

Sastojci za kremu:

250 g sira mascarponea

2,5 dl vrhnja za šlag

2 žličice arome vanilije

120 g Plazme Mljevene

½ dl mlijeka

1. Uključiti pećnicu na 100 °C.

2. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom (najprije lagano pa pojačati brzinu).

U čvrst snijeg postupno dodavati šećer i mutiti dok snijeg ne postane jako čvrst i sjajan. Dodati sol i limun i još malo mutiti.

3. Smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje s odgovarajućim nastavkom oblikovati puslice na papir za pečenje.

4. Puslice sušiti u pećnici zagrijanoj na 100 °C oko 1,5 sat (ako je vlaga u zraku i do 2 sata), isključiti pećnicu i ostaviti 3 sata kako bi se postupno hladile (može i preko noći).

Za kremu sir, vrhnje i aromu vanilije mutiti mikserom, dodati Plazmu Mljevenu i mlijeko i umutiti.

Puslice složiti u kalup promjera 22 - 24 cm i premazati kremom (ili ukrasiti vrećicom za ukrašavanje). Ponoviti postupak ukrasiti puslicama i malinama.

Savjet: tortu možete slagati i bez kalupa, iako je ovaj način jednostavniji.

20. travanj 2024 09:19