Overlay
bez recepta

Savršeno jednostavna ideja za predivne kifliće od lisnatog tijesta s kremastim punjenjem: gotovi su za manje od pola sata, bacite se na posao odmah!

Piše Stil
Foto Nikolina Bedrica
29. travnja 2022. - 15:44

Baš volimo jednostavne recepte, osobito krajem radnog tjedna kad smo preumorni za slastičarske akrobacije, ali unatoč tome ne bismo imali ništa protiv kojeg ukusnog slatkog zalogajčića. Ovoga puta spasila nas je Nikolina Bedrica s bloga Slatka iskušenja, sa svojom idejom za kifliće od lisnatog tijesta. Njeni su punjeni pudingom od vanilije i za potpunu neodoljivost posuti listićima badema i posluženi s jagodama. Rado bismo vam dani i recept, ali - nema ga! 

Trebaju vam samo lisnato tijesto, jagode, puding vanilija po vašem izboru i malo badema u listićima ako ih volite, budu jako fini kad se malo tostiraju. Napravite, po želji, veće ili manje kifliće, napunite ih, zarolajte, premažite umućenim žumanjkom s malo mlijeka, pospite bademima i pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C., poručuje nam Nikolina koja nam je ustupila i fotografije, ako vam slučajno ne bude jasno što sve treba napraviti, proučite ih u priloženoj galeriji ili skoknite na Nikolinin Instagram.

Uživajte i želimo vam ugodan vikend!

24. travanj 2024 05:00