Overlay
tražit će se repete!

Proljetna pašta za polizati prste: ako vam šparoge i kozice nisu dovoljno primamljivi, uz jedan dodatak lako ćete ovo jelo podići na sasvim novu razinu

Piše Stil
8. svibnja 2022. - 15:46

Ako ste u potrazi za brzinskim receptom za fini ručak od sezonskih namirnica, ne tražite dalje - pronašli smo jedan upravo takav. Proljetna pašta s potpisom gastroblogera Mile Butorca kojeg pratimo na popularnom profilu @hungry_mile, recept je koji bismo bez problema ponavljali i nekoliko dana zaredom. Uključuje šparoge, špinat i kozice, a ako želite gurmanski doživljaj popet na još višu razinu, umjesto obične tjestenine, prema Milinoj preporuci, uzmite onu s tartufima. 

Proljetna pašta

Sastojci:

maslinovo ulje

vezica šparoga

pakiranje kozica

2 češnja češnjaka

svježe sjeckani peršin

150 ml bijelog vina

200 ml vrhnja

pakiranje baby špinata

pašta po izboru 

komad Grana Padano sira

sol, papar

po želji: čili mrvice, limun, tartufata

Priprema:

1. Šparogama odvojite tvrdi dio, pa ih bacite kratko na zagrijano maslinovo ulje. Začinite sa soli, paprom, čili mrvicama i koricom limuna.

2. U međuvremenu u velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu, tjesteninu kuhajte po uputama na pakiranju i obavezno na kraju kuhanja odvojite lončić vode u kojoj se kuhala.

3. Šparogama dodajte kozice i tek ih kratko okrenite, dodajte češnjak i peršin i čim zamirišu podlijte bijelim vinom.

4. Kad alkohol iz vina ispari ulijte vrhnje i pustite da zakuha. Tavu povremeno protresite, a po želji dodajte žličicu - dvije tartufate.

5. Svemu dodajte baby špinat, čim povene ugasite vatru.

6. U umak dodajte kuhanu tjesteninu, a gustoću dodatno prilagodite uz dodavanje vode u kojoj se kuhala i ribani sir.

7. Promiješajte i poslužite odmah, po želji dodajte još korice limuna i polijte s maslinovim uljem.

.

18. travanj 2024 08:13