Overlay
zimska idila

Maštate pobjeći od stresne stvarnosti? Jedan od najljepših djelova Hrvatske krije predivne kuće za odmor: pronašli smo tri lijepe kao iz bajke

Piše Stil
Foto Casa Nube, Forest Home, Kraljica šume
6. ožujka 2022. - 20:11

Vatrica u kaminu, tople čarape na nogama i šalica kakaa ili kuhanog vina u rukama, a s druge strane prozora šuma prekrivena snijegom... Ovakvi nam prizori zimske idile nikad nisu bili zanimljiviji, što zbog epidemiološke situacije u kojoj je zimovanje na krcatim skijalištima pretvorilo u sport za najhrabrije, što zbog trenutno iznimno popularne estetike koja priziva ugođaj skandinavskih ili ruskih bajki i već nas tjednima proganja po Instagramu, Netflixu, knjigama, reklamama... Ako ste i vi ove zime poželjeli provesti nekoliko dana u udobnoj kućici usred šume, ne samo da niste jedini, nego vam se nudi jako dobar izbor. I to unutar granica Hrvatske, što s obzirom na spomenutu situaciju uistinu nije nebitno. Pregledali smo ponudu kuća za odmor smještenih unutar šumovitog i gustim pahuljicama sklonog dijela Hrvatske i izdvojili tri koje su nas se posebno dojmile.

Koliba Divjake log home – Kraljica šume smještena je u samom srcu Gorskog kotara, nadomak mnogobrojnih prirodnih ljepota poput kanjona Kamačnik, zaštićeng krajolika Zeleni Vir, slikovitog Vražjeg prolaza i jedne od najljepših spilja hrvatskog krša, spilje Lokvarke. Izgrađena je od drva, namještena ručno rađenim namještajem, no prava priča je okućnica koja se proteže na preko tri tisuće kvadrata i stapa se s prirodom.

Na jednoj od njenih terasa smješten je hidromasažni bazen koji se može koristiti i zimi, a iz kojeg se pruža pogled na fontanu, slikovitu kućicu koja služi kao spremište za bicikle i sanjke te na cvjetnjake i prekrasnu crnogoričnu šumu. Neposredno uz kolibu nalazi se u zasebna kućica u kojoj je smještena finska sauna, u sklopu okućnice je i vanjsko ložište za pripremu hrane i druženje uz otvorenu vatru, a u blizini su tereni za igre na otvorenom te sanjkalište, tik uz rub šume.  

Forest Home je moderno uređena koliba u gustoj borovoj šumi u naselju Sunger u općini Mrkopalj. Impresivno zdanje spaja vrhunski komfor modernog smještaja i čari netaknute prirode i pruža udoban smještaj društvu do 8 osoba.

Interijer 'šumske kuće' iz Sungera moderan je i prostran, proteže se na gotovo dvjesto kvadrata u kojima su se pored tri spavaće sobe, dvije kupaonice i potpuno opremljene kuhinje smjestile i igraonica za djecu te sauna za opuštanje.

Osobito privlačno djeluje prostor za zajednički boravak u kojem su smješteni dnevna soba, blagovaonica i kuhinja, spojeni otvorenim prostorom kojim dominira moćan kamin, dok se kroz velike staklene stijene pruža očaravajući pogledu na šumu.

Jednako je zadivljujuća okućnica koja uključuje zimski vrt, natkriveni roštilj i jacuzzi, dok je okruženje priča za sebe - kanjon Kamačnik, Zeleni vir, park-šuma Japlenški vrh, Fužine…redom odredišta vrijedna istraživanja.

Casa Nube ili u prijevodu 'kuća oblak' zapela je za oko čak i New York Timesu. Nikakvo čudo jer riječ je o predivnoj, uistinu dojmljivo dizajniranoj vili smještenoj usred divlje prirode u srcu Gorskog kotara. Luksuzna kuća za odmor proteže se na 220 kvadrata i sastoji se od tri spavaće sobe, četiri kupaonice te prostranog dnevnog boravka i kuhinje, kao i 'bonusa' u vidu bara, spa i wellness centra i vinskog podruma.

Igrađena je od sibirskog ariša koji se koristio za fasadu, vanjsku stolariju i terase dok je krov napravljen od falcanog lima, kako bi se zadovoljio izgled autohtonih kuća. Interijer je minimalistički, u skandinavskom stilu, a zahvaljujući visokim staklenim stijenama s prednje strane kuće može se uživati u pogledu na šumu, dok nam iza leđa, u kaminu pucketa vatrica, a posebno je zanimljiv veliki grijani bazen s jacuzzijem, iz kojeg puca pogled na prekrasnu prirodu i okolne brežuljke.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 23:25