Overlay
Orphéon

Kreativnost započinje susretom: kako su tri zaljubljenika u umjetnost stvorila olfaktornu posvetu kultnom pariškom baru

Piše O. I. G.
30. ožujka 2021. - 14:20

U Diptyque svijetu, kreativnost započinje susretom. Tako je prije 60 godina kreativnu avanturu započelo troje prijatelja (Desmond Knox-Leet, Christiane Gautrot i Yves Coueslant), zaljubljenika u umjetnost. Troje kreativnih bića iz različitih područja (slikarstvo, dizajn i kazalište) ujedinila je zajednička strast i osnovan je Diptyque na Saint Germanu 34, a koji se naslanjao na slavni Orphéon.

U to vrijeme, 1960.g., pariški "quartier" Saint Germain glavno je središte artističkog i intelektualnog života grada. Ime bara u koji se slijevaju i sakupljaju umjetnici i kreativci iz grada ali i cijelog svijeta, je Orphéon. Tu se do kasno u noć, uz zvukove jazza, izmjenjuju doživljaji, anegdote, iskustva...tu se rađa nova energija, slobodan, poticajan duh i nove ideje...

Orphéon je jedinstveno vibrantno mjesto, jedinstvenog vibrantnog perioda koje sada slavi i obilježava svoju 60. godišnjicu novim parfemom kuće Diptyque. Eau de Parfum Orphéon donosi nam tu atmosferu i novo kreativno iskustvo. Za vizualni dio pobrinuo se umjetnik Gianpaulo Pagni, reinterpretirajući povijesni uzorak textila za Diptyque, kako bi se prepoznala specifična atmosfera toga doba i mjesta.

Olfaktorna slika mjesta uključuje fini miris cigara, taktove dobrog jazza, vibracije kulturne scene lijeve obale grada. Stoga su prisutni nježni drvenasti tonovi: bobice smreke, zrna tonke, cedar, ali i fini slojevi jasmina. Za ovakav superiorni sastav zaslužan je Olivier Pescheux, donoseći nam neočekivane slavljeničke tonove epohe.

Orphéon u kojem su osnivači Diptyquea provodili puno vremena i koji se prometnuo u važnu kulturnu scenu, dobio je tako svoju posvetu.

25. travanj 2024 21:08