Overlay
korak-po-korak

Kreativna mama Iva svom je sinu izradila predivan adventski kalendar u obliku kućice za medenjake. Ideja nas je oduševila, zamolili smo je za upute

Piše T.S.M.
Foto @iwaiva
23. studenog 2022. - 21:30

Prema tradiciji koja seže do početka 19. stoljeća, djeci se prvog dana prosinca daruje adventski kalendar i tako započinje slatko odbrojavanje dana do Božića. Kako nam se bliži prosinac, upravo je na vrijeme započeti potragu za najljepšim adventskim kalendarom. Ili, još bolje, za idejama i uputama za njegovu izradu. Predivnu ideju pronašli smo na Instagram profilu @iwaiva iza kojeg stoji Iva Šutić. 

- Svake godine sinu za rođendan radim “torte” od kartonskih okruglih kutija koje dekoriram u temi po njegovoj želji i punim slatkišima pa je inspiracija za ovogodišnji adventski kalendar došla nekako logično. Od obične okrugle kartonske kutije, uz malo kolaža i ljepila, za samo za sat, dva vremena dobila sam najslađu low budget kućicu od medenjaka koju sam napunila s 24 vrećice, a u svakoj je jedan čokoladni Djed Božićnjak.

image
@iwaiva

Iva je ovaj bajkoviti adventski kalendar u obliku kućice od medenjaka izradila za svog sinčića Lenona, a s našim je čitateljima rado podijelila detalje. Izradila ga je od okrugle kartonske kutije i hamer papira u boji, a na ovaj kreativni pothvat potrošila je između sat i dva sata vremena vremena.

image
@iwaiva

Najprije je donji dio kutije obložitla hamerom u boji, a zatim je uz pomoć skalpela izrezala otvor u obliku vrata. Potom je od tog izrezanog komada kartona načinila vrata i nalijepila ih natrag na kućicu. Još je sve na kraju lijepo ukrasila, bijelim valovito izrezanim papirom i stošćem napravljenim od istog papira dočaravajući snijegom prekriveni krov.

image
@iwaiva

Na kraju je zapakirala 24 slatka iznenađenja za svog dječaka, na svaki paketić napisala brojeve i ukrasila ih ostacima hamer papira.

- Mislim da će uzbuđenje biti ogromno i jedva čekamo da počne najljepši mjesec u godini - priznala je Iva, na čijem ćete Instagramu pronaći i video snimku ovog predivnog adventskog kalendara. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 09:56