Overlay
guštajte bez posljedica

Imamo recept za najmekše tijesto za pizzu, izostanak uobičajenog sastojka čini ga lakše probavljivim! Dodatni bonus: može se koristiti i za kiflice

Piše Stil
Foto @zalogajcic_hr
10. travnja 2022. - 20:31

Baš vam se jede pizza, ali muka vam je čim pomislite na posljedice. Ne mislimo sad na dalekosežne poput debljanja, mislimo na one koje nastupaju puno brže i još su neugodnije. Nadutost i tako to, znate već. Blago vam se ako ne znate. Veliki plus kod pizze je što je recept izuzetno prilagodljiv pa ako vam stvara probavne tegobe ne znači da ju morate zauvijek skinuti s jelovnika. Trebate samo naći pravu verziju. A mi smo našli jednu koja je puno lakše probavljiva od klasične. I ne brinite, nije riječ o nikakvim "kerefekama" koje kvare okus. Tajna je u tome da se kvasac jednostavno zamijeni jogurtom, a bonus što se takvo tijesto može koristiti i za raznovrsne kiflice. Recept nam je dala Zadranka Emina koju pratimo na blogu @zalogajcic_hr. Evo vam ga odmah bez daljnjeg filozofiranja, žurimo se zamjestiti tijesto..

 

Najmekše tijesto za pizzu

Sastojci:

300g glatkog brašna

šalica jogurta po želji

prašak za pecivo

2 žličice maslinovog ulja

125 ml mineralne (može i obične) vode 

Postupak:

Sve sastojke pomješajte i umijesite glatko tijesto.

Tijesto je dosta meko, ali nemojte mu dodavati previše brašna, samo koliko je potrebno da se puno ne lijepi za radnu plohu.

Oblikujte ga i nadjenite prema želji pa 15 minuta pecite pećnici zagrijanojna 210 stupnjeva C.

25. travanj 2024 12:10