Overlay
obavezno isprobajte

A što kad nema janjetine? Dobili smo super recept za iskoristiti mladu kapulicu, ovaj je specijalitet negdje na pola puta između soparnika i bureka

Piše t.s.m.
Foto Depositphotos
22. travnja 2022. - 18:29

Ako vam se po hladnjaku povlači još koja vezica mlade kapulice koju niste stigli pojesti s uskrsnom  janjetinom (ili barem u salati s rotkvicama), imamo super prijedlog kako je iskoristiti. Dala nam ga je blogerica Nikolina Bedrica čijim Slatkim iskušenjima ne možemo odoljeti. Ni slanim, posebno kad su ovako dobra.

Za ovu smo hrskavu divotu već čuli, ali je nismo imali priliku napraviti, premda nas recept već dulje vrijeme neodoljivo mami. A kako i ne bi, kad je - oprostite nam na slobodnoj i pomalo drskoj procjeni - negdje na pola puta između soparnika i bureka. Samo se sprema u tavi, poput palačinki! Zato valjda i nosi naziv kineske palačinke. Ono kineski je s pravom, jer jelo potječe iz Kine, gdje se naziva Cong you bing. No to je sve manje bitno. Bitno je da se radi od malo brašna, vode, soli ulja i - ovo je bitan dio - mlade kapulice.

Nikolina  za ovo jelo tvrdi kako je "divan spoj mekog tijesta, maslinova ulja i slatkastog mladog luka" a nama se čini da bismo joj mogli vjerovati na riječ. I sliku!  No možda je ipak bolje da nam ne povjerujete i da provjerite, a to će vam biti stvarno laka zadaća jer Nina nam je za svoje kineske palačinke s mladim lukom dala korak-po-korak uputstva.

Dakle, nema šanse da ćete nešto zeznuti, pratite kuharičine savjete i bacite se na pripremu ove slane poslastice.

Kineske palačinke s mladom kapulicom

Tijesto :

400g brašna

2.5 dcl vruće vode

pola žličice soli

Nadjev:

3 mlada luka (kapulica mlada)

prstohvat soli

Premazivanje i pečenje:

maslinovo ulje

Umijesite meko tijesto od navedenih sastojaka. Zamotajte ga u prozirnu foliju i pustite da se odmori 30-ak minuta.

{embed_photo}4944904{/embed_photo}

Nakon toga tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova.

{embed_photo}4944902{/embed_photo}

Svaku lopticu razvaljajte na nauljenoj površini.

{embed_photo}4944898{/embed_photo}

Premažite je s malo ulja, pospite narezanim mladim lukom, malo posolite te zarolajte u palačinku.

{embed_photo}4944896{/embed_photo}

Palačinku uvijte u pužić. Ponovite isto s preostalim lopticama tijesta. Pužiće razvaljajte kako bi se spljoštili u palačinke.

{embed_photo}4944894{/embed_photo}

Pecite palačinke na nauljenoj tavi oko 2 minute sa svake strane.

{embed_photo}4944892{/embed_photo}

Poslužite uz umak po želji.

{instagram}

{/instagram}

Pratite Stil i na Instagramu!

{instagram}

{/instagram}

{instagram}

{/instagram}

{instagram}

{/instagram}

18. travanj 2024 16:12