Overlay
što čitati

Prijedlozi za čitanje na godišnjem: book blogerica Katarina Radetić preporučila nam je tri zanimljiva naslova - proučite ih i pravac u knjižnicu!

Piše Stil
16. kolovoza 2021. - 13:42

Preporuka na temu dobrog štiva za čitanje na godišnjem nikad nije dosta, stoga donosimo tri prijedloga koja nam je dala Katarina Radetić s Booktube kanala Knjigajse. Katarina nam preporučuje tri naslova u kojima je i sama guštala, proučite njene prijedloge i pravac u knjižnicu!

MYTHOS I – MITOVI, STEPHEN FRY

Ako ste ikada željeli pobliže upoznati grčku mitologiju upravo ste dobili savršenu priliku za to u obliku knjige! Mythos I – Mitovi britanskog glumca i autora Stephena Frya pripovijeda nam priču od samog početka; od nastanka svijeta i svemira, sve kroz vrlo zamršeno obiteljsko stablo titana i bogova. Topao glas naratora koji nas sigurnom rukom vodi hodnicima tog mitološkog labirinta pun je humora i duhovitih dosjetki dok polako oko nas raspliće vrlo tajnovitu i zakučastu mrežu satkanu od prastarih priča.

POSLJEDNJA LJUBAV BABE DUNJE, ALINA BRONSKY

Baba Dunja stara je gospođa koja se odlučila vratiti u svoje rodno selo odakle je bila evakuirana zbog blizine Černobila i visoke razine radijacije. Nakon povratka babe Dunje selo se ponovo puni stanovnicima koji su redom starije dobi i na pamet im padaju svakakve zamisli, ali se baba Dunja za njih slabo zanima. Piše pisma kćeri u Njemačku i sanjari o već odrasloj unuci koju nikada nije upoznala. A kada se dosele nepoznati ljudi dogodi se ubojstvo…

NEVIDLJIVI ŽIVOT ADDIE LARUE, V. E. SCHWAB

Addie LaRue rođena je krajem sedamnaestog stoljeća i na dan kada se protiv svoje volje treba udati sklopi neopreznu pogodbu s vragom koji joj obeća vječnu mladost i slobodu. Sloboda koja joj je podarena nije ono na što je Addie računala, naime nitko je se više ne sjeća, a nitko je ne može ni zapamtiti! Prokleta da živi nevidljivim životom, bez moći da ostavi trag, Addie tristo godina kasnije upoznaje muškarca koji je ipak nekako ne zaboravlja.

19. travanj 2024 15:25