Overlay
Elektro-afrički zvuk

O njoj nitko ne prestaje pričati i to s razlogom: model, slikarica i pjevačica Alewya sada ima i novi singl

Piše Stil
21. ožujka 2021. - 19:56

Iako je do sada izbacila samo jednu pjesmu prošle godine u lipnju, pjevačica Alewya ima već popriličnu količinu fanova. Glazbenica egipatskog i etiopijskog podrijetla sada je udružila snage s Moses Boydom, engleskim jazz bubnjarom i napravila pjesmu 'The Code'. To je njihova prva autorska suradnja, a spojili su se genijalno još otkako su napravili prve zajedničke covere pa se svi nadaju da bi je mogli rastegnuti i na album.

Pjesma je popraćena live studijskim nastupom koji je objavljen na YouTubeu, a pjevačica je rekla da joj je suradnja došla jako prirodno i da je zahvalna Mosesovom odličnom razumijevanju glazbenog jezika.

- Moji najdraži trenuci u studiju su oni kad je protok nesmetan i ne treba ništa objašnjavati. Napravili smo "The Code" u roku od nekoliko minuta nakon što smo se upoznali i bio je to upravo taj besprijekoran trenutak. Znao sam da ćemo imati izvrsnu glazbenu kemiju i bilo je osvježavajuće raditi s nekim tako otvorenim, hrabrim i znatiželjnim kao Alewya. Znam da u sebi ima još toliko sjajne glazbe, rekao je Moses o suradnji za The Line of Best Fit.

Aleweya je prvo počela kao model kada je u Londonu na Notting Hillskom karnevalu otkrila ni manje ni više nego Cara Delevigne. Usprkos tome što je lako našla agenciju i počela raditi shvatila je da su joj crtanje i glazba puno više od hobija i odlučila se više posvetiti njima.

Prvi sing objavljen u 2020. 'Sweating' odmah je pokazao da je donijela ispravnu odluku. Kombinirajući afričku tradiciju i elektro klupske zvukove osvojila je publiku koja je zainteresirano tražila još.

U međuvremenu Aleweya nije snimala svoje stvari, ali je s Mosesom napravila cover pjesme 'Falling', a cijeli iznos koji zarade njenim slušanjem na streaming servisima donirat će Trevor Projektu. Riječ je o organizaciji koju su 1998. osnovali producenti kratkometražnog Oscarom nagrađenog filma 'Trevor' a bavi se sprječavanjem samoubojstava među mladim LGBTQ osobama.

U dosadašnjem radu Aleweya je spretno iskombinirala sve svoje talente i polako počinje stvarati brend od svoga imena.

25. travanj 2024 01:58