Overlay
jedva čekamo!

Ne propustite prvo izdanje splitskog festivala stripa: ljubitelji jednog kultnog strip junaka posebno će se oduševiti zanimljivim programom...

Piše Stil
21. travnja 2022. - 14:15

Volite li stripove, ne smijete propustiti prvi festival strip kulture u organizaciji splitske Striparnice – Columbo koji započinje sutra, 22.travnja i traje do 24. travnja na više lokacija, uključujući striparnicu u Plinarskoj ulici, Gradsku knjižnicu, Pomorski muzej i restoran Corto Maltese. Organizatori festivala Dalibor Ivanišević, Nikola Mišković i Nenad Zečić u Split dovode trojicu poznatih crtača kultnog “Zagora”, Joevita Nuccia, Marca Vernija i Waltera Venturija.

Uz izložbu Zagorovih crteža, u sklopu festivala održat će se radionice i tribina na kojima će sudjelovati Nuccio, Verni i Venturi uz najrelevantnije domaće izdavače stripova.

Ne treba posebno ni spminjati da će prvo izdanje ovog festivala biti u znaku kultnog Duha sa sjekirom, strip junaku čija se popularnost na ovim prostorima može (donekle) mjeriti jedino s Alanom Fordom, a posvećeno je velikom splitskom autoru Alemu Ćurinu.

25. travanj 2024 05:53