Overlay
Ideje za uređenje

Ne plačite za ljetom, uživajte u toplom ugođaju koji vam donosi nova sezona: prvi je dan jeseni, imamo par savjeta kako je unijeti u dom

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. rujna 2020. - 14:20

Stigla nam je jesen, sezona bundeva, skliskih kolnika, mokre odjeće i vraćanja udobnosti četiri kućna zida. Ako nam je ljeti modus operandi bio cijele dane provoditi na zraku, jednom kad se približi listopad, na pameti su nam samo topli čaj i dekica.

Pa iako nakon lockdowna i na udobnost kauča gledamo s malom dozom negodovanja, priznajemo da su neki od omiljenih nam jesenskih trenutaka povezani baš s uživanjem kod kuće. Osluškivati kišu na prozoru u mekim čarapama i ogrtaču uz neku dobru seriju je, kako kažu u onoj reklami, neprocjenjivo.

Kako je danas prvi dan jeseni, zašto je ne biste unijeli u svoj dom?

Na društvenim mrežama pronaći ćete inspiraciju za uređenje doma uz koju ćete se odmah osjećati udobnije, toplije... I ne, ne morate na tržnicu po bundevu koju ćete instalirati na sredinu stola u blagovaonici, a ne morate ni prikupljati tek otpalo lišće. Uz poneki suptilni savjet, učinite vaš dom pravom jesenskom oazom.

Pomoći će vam tu pletnina, dekice i prekrivači koji su ljeto proveli u ormaru. Baš kao i jastučići koji ne moraju nužno biti u nijansama narančaste i smeđe, u zadnje vrijeme su popularni sivkasti i bijeli tonovi. Ne zaboravite sav pleteni materijal propisno zračiti.

Budući da ulazimo u sezonu kad nam se svjetlost značajno umanjuje tijekom dana, nadomjestite manjak prirodne mirisnim svijećama ili lampicama.

Suho granje i biljke u jesen također dolaze do izražaja. Kako se vraćamo prirodi, biramo i dekor iz okoliša, a ovaj s granama je prilično zgodan jer traje. Ako pak niste poklonik minimalističkog trenda kad je u pitanju uređenje interijera, odaberite biljke koje će dominirati prostorijom.

20. travanj 2024 07:44