Overlay
Buendija i Sinovi

Alejuandro Buendija ima Dijagnozu: splitski glazbenik objavio je spot za pjesmu koja trenutno ne može biti aktualnija. Pogledajte i poslušajte...

Piše Stil
17. ožujka 2022. - 20:57

Alejuandro Buendija objavio je danas spot za pjesmu dijagnoza. Premda je objavljena još tijekom prve pandemijske godine na nagrađivanom i hvaljenom albumu ‘Škrinja’, pjesma u ovom trenutku ne može biti aktualnija, odnosno, kako su se izrazili Alejuandro (poznat i kao Saša Antić) i ekipa iz benda:" čini se da je ova dijagnoza, odnosno stanje bolesti koje opisuje, na ovim prostorima akutna i bojimo se reći na glas – neizlječiva".

Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u ‘Dijagnozi’ briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo.

“Ovo je jedna od pjesama kojima je suvišan dodatni komentar, nastajala je dugo i potrudio sam se u nju stavit manje više sve što mislim o stanju društva i čovjeka danas, ne samo kod nas već i u svijetu. Jedini komentar bi se nastavio na glazbeni ugođaj u koji pjesma na kraju vodi i tu bi citirao Đorđa Balaševića: ‘Spas mi donose Cigani, oni imaju srce, za svakog od nas briga njih'”, komentirao je Antić.

Britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u ‘Dijagnozi’ briljira, kirurškom preciznošću detektirajući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo. Kao i prethodni video za “Dešperado”, vizualni identitet “Dijagnozi” dao je Dragan Đokić Đole. Režija, montaža i post produkcija imaju njegov potpis, a kamerom je i ovaj put upravljao Milan Latković. Ekipa stalnih i dugogodišnjih suradnika koji Antićeve pjesme transformira u originalne video priče.

Buendija i Sinovi već neko vrijeme “Škrinju” promoviraju i uživu, nastupivši tako i na nedavno održanom AntiValentinovu #7 u Zagrebu, a nova prilika da ih vidite u akciji već je ove subote (19.3.) u riječkom Exportdrvu, na prvom izdanju AntiValentinovo #RIJEKA festivala. Let 3, domaćin koncerta u matičnom im gradu, svojoj publici priprema pravi spektakl, kojem će svojim nastupima pridonijeti i Siniša Vuco sa Živim blatom te riječki electro-duo The Siiids.

25. travanj 2024 23:24