StoryEditorOCM
Više od sportabivši trener dinama

Sergej nije uspio, a tješit će ga supruga Marina; iza lijepog lica gospođe Jakirović krije se intrigantna priča

Piše Sport SD
19. rujna 2024. - 13:48

Bavarci su presudili Sergeju Jakiroviću. Profa, kako ga zovu, više nije trener Dinama. U Maksimirskoj 128 nisu mogli prijeći preko teških 9:2 protiv Bayerna na otvaranju Lige prvaka. 

Modri su poslali službeno priopćenje u kojem su naveli i privremenog trenera:

- GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković. Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apeliramo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj obitelji i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju, između ostalog, stoji u priopćenju.

Bivšem treneru Modrih je u ovim teškim trenucima sigurno velika podrška njegova obitelj. 

image
Ronald Gorsic/Cropix

Uspješna supruga Marina

Iako Profa živi samozatajno i malo se zna o njegovim najbližima, mnoge zanima tko je Sergej u privatnom životu. Riječ je o obiteljskom čovjeku kojem je najveća podrška supruga Marina, a zajedno imaju i dva sina.

Prema informacijama dostupnim na LinkedInu, a Marina je glavna sestra na Odjelu za klinička ispitivanja u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Lijepa supruga Dinamovog trenera je magistra sestrinstva.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Na Odjelu za klinička ispitivanja kvalificirani su ispitivači iz područja: pedijatrije, kliničke farmakologije, toksikologije, pulmologije, alergologije, neurologije, reumatologije, kardiologije, otorinolaringologije, medicine rada i sporta. Marina se tako bavi znanošću, a na internetu se mogu pronaći i njezini radovi.

Kako piše City portal, Marina i Sergej žive u zagrebačkom naselju Sesvete, a baš poput oca, sinovi su zaluđeni nogometom. Iako mu je velika podrška na trenerskom putu, Marina je rijetko na utakmicama, a više je posvećena obitelji s obzirom na to da su često razdvojeni.

Podsjetimo, Sergej je trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig sa Zrinjskim iz Mostara kojeg je u sezoni 2021/22. doveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. U Dinamo stigao iz Rijeke krajem kolovoza prošle godine, i s Modrima je upisao ukupno 41 pobjedu, devet remija i deset poraza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 13:49