StoryEditorOCM
Više od sportaosveta torcide

Portugalci šokirani kako im je transparent zapaljen na poljudskom sjeveru, navijači Porta prozivaju i klub

Piše Sport SD
17. ožujka 2024. - 13:45

Tijekom utakmice između Hajduka i Lokomotive (1:2) na sjeveru su osvanula dva transparenta navijača Porta uz poruku ‘Pozdrav vulkanizerima‘. Bila je to po svemu sudeći svojevrsna osveta Torcide navijačima Porta za događaj koji se odvio prije dvije godine u Portugalu kad je Hajduk gostovao u uzvratu kod Vitorije Guimaraes.

Poznato je da Torcida ima prijateljske odnose s navijačkom skupinom No Name Boys, najvećim rivalima Porta. Na putu u Guimaraes navijači Hajduka ostavili su automobile u blizini Porta, a po povratku s utakmice doživjeli su neugodnost. Naime, navijači Porta su im probušili gume, razbili prozore automobila i ukrali sve što im je došlo pod ruku.

Dvije godine kasnije Torcida se osvetila krađom dva osnivačka transparenta iz muzeja u Portu. Prema pisanju portugalskih medija, navijači Porta su šokirani kako je do krađe došlo, a i navode da je do krađe došlo 4. ožujka na dan derbija Porta i Benfice i da je u samom činu sudjelovalo pet neidentificiranih osoba.

Nakon svega na društvenim mrežama reagirali su i navijači Porta koji su dva osnivačka transparenta donirali muzeju kluba te pozivaju na odgovornost.

- Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne. Ovaj čin demonstrira karakter počinitelja zločina. Bez imena i imena bez časti! Također, ostavljamo i opomenu za djelovanje kluba u ovom procesu, posebice ravnatelja muzeja i osiguranja našeg kluba - stoji na društvenim mrežama.

Stigao je nedugo i odgovor kluba koji je izrazio solidarnost s navijačima.

- FC Porto je solidaran sa Super Dragões i Colectivo Ultras 95. Transparenti koje su dvojica navijača donirali muzeju FC Porto ukradeni su tijekom pljačke koja se dogodila 4. ožujka. Klub je podnio prijavu vlastima, a osumnjičeni su identificiran putem snimaka videonadzora. FC Porto čeka rezultate istrage, u očekivanju da će odgovorni za ovaj zločin biti kažnjeni po pravdi - stoji u priopćenju koje prenose portugalski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:50