StoryEditorOCM
Više od sportaDaleko od hrvatske

Nogomet mu je još u drugom planu: dok ga navijači željno iščekuju na Poljudu, on na Maldivima uživa u obiteljski idili

Piše R. R.
6. srpnja 2024. - 12:36

Još otkad se u lipnju pojavila kombinacija u kojoj bi nekadašnji reprezentativac Ivan Rakitić mogao zaigrati za Hajduk navijači bijelih prate svaki njegov pokret. Jednako kao i obitelj Džeko, pa smo tako saznali da je Edinova supruga Amra pila kavu i na postu tagirala Split.

Raquel Mauri još nije do tog stupnja, na njenom profilu se ne da niti naslutiti koliko je njen sup-rug blizu potpisa za Hajduk. No to ne ostavlja navijače ravnodušnim koji svom snagom zasipaju profile u komentarima i pozivima. Obitelj Rakitić je podijelila slike s odmora na Maldivima gdje su Ivan i Raquel provodili odmor s kćerima Altheom i Adarom. No to naravno ništa ne znači, daleko su od očiju, ali koliko blizu srca – to je pravi pitanje. 

Ivan Rakitić ima važeći ugovor sa saudijskim prvoligašem Al-Shababa iz Rijada i prilično veliku plaću. No sasvim je jasno ako pozitivno odgovori na ponudu Hajduka i sportskog direktora Nikole Kalinića, a zna se i kako ga trener Gennaro Gattuso želi u momčadi, da će primanja biti znatno manja. No zamijenit će to sve život u Splitu i obožavanje navijačkog puka.

Ivan Rakitić i Raquel Mauri upoznali su se 2011. godine prilikom njegovog dolaska u Sevillu. Priča o počecima njihove velike ljubavi jako je dobro poznata.

- ‘Večerali smo s nekim ljudima iz kluba, a kako sam bio nervozan, znao sam da neću moći odmah zaspati, pa sam zamolio brata da odemo na jedno piće. To mi je promijenilo život. Žena koja je radila u baru bila je prelijepa. Odmah sam si rekao da mi se sviđa ovaj grad. Nisam joj mogao reći ništa osim ‘bok‘ jer nisam znao ni riječ španjolskog. Rekao sam bratu da ću se oženiti tom ženom - ispričao je nogometaš jednom prilikom za The Players Tribune.

Vjenčali su se dvije godine kasnije, iste 2013. godine su dobili stariju kćer Altheu, a 2016. rodi-la se i Adara. S obzirom na to da je o sada nebrojeno puta kazao kako mu je obitelj najveća podrška, nema sumnje da bi i njegova najvažnije žene u životu preselile u Split.

Samo da se sve to i uskoro ostvari, Split će sigurno gorjeti od želje da ih još je-dno veliko ime predvodi do ostvarenje velike želje – osvajanja naslova prvaka nakon dva desetljeća čekanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 12:26