StoryEditorOCM
Više od sportasve rečeno

Nekadašnji trener Hajduka Grcima usporedio osjećaje prema Livaji s rođenjem svoje djece, Iris se rastopila, šalje srca

Piše Sport SD
19. svibnja 2023. - 21:02

Bio je u Splitu gdje je ostavio dubok trag. Ono što mu svakako može biti posebna satisfakcija je činjenica da je navijačkom puku ostao u srcu. Valdas Dambrauskas dao je veliki intervju za grčke medije. Naravno da su je jedan dio posvetio Hajduku i posebno Marku Livaji. Njega pak Grci pamte, u AEK-u posebno. Imali su priliku iz prve ruke gledati Livajine majstorije

- O Hajduku i Livaji mogu pričati cijeli dan, imam posebna sjećanja i emotivnu privrženost. To mi je jedno od najboljih iskustava u životu, možda i najbolje dosad. Neke igre i trofeje s Hajdukom mogu usporediti s rođenjem svoje djece. Čak i tada, kada vam se rodi prvo dijete, ne znate što će biti kasnije shvatite radost.

- Livaja ima od svega ponešto. On je kompletan igrač, osjećam se privilegirano što sam radio s njim. Osvojiti Kup i pobijediti u nekim utakmicama apsolutno je nezaboravno. Morate razumjeti kakav je talent bio Marko Livaja, kakvu osobu i kakvu osobnost trenirate. Kad vidite Livaju kako igra, vidite dva u jednom. Jedan je Livaja nogometaš, a drugi je Livaja osobnost. Njegova osobnost je ogromna, on je sve. Nogometaše možete staviti u različite kategorije, dribler, strijelac, dobar branič, kapetan, što god želite. Livaja za mene ima od svega ponešto. On je kompletan igrač, osjećam se privilegiranim što sam radio s njim i što ga poznajem. Za praznike, Uskrs, Novu godinu šaljemo si poruke, čestitao sam mu kad je zabio na Svjetskom prvenstvu.

- To je jedan od vrhunaca moje karijere. Zapravo, nedavno sam putovao u Vilnius preko Frankfurta. Netko mi je prišao i zamolio me da ga slikam. Pitao sam ga za koju momčad navija, možda Hajduk!? Odgovorio mi je za AEK, da mu je najdraži igrač Livaja i da se želi slikati sa mnom jer sam ga trenirao. Ponekad se povežeš s različitim ljudima i kulturama preko nekoga tko je toliko star. Livaja je legenda u Hrvatskoj, u Splitu je nevjerojatna ličnost, a Hajduk je također nevjerojatna momčad.

Na ove Valdasove riječi posebno je reagirala Iris Livaja koja je nekadašnjem treneru Hajduka posla crvena i plava srca. Da ne objašnjavamo dalje, sve se zna.

image
Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:30