StoryEditorOCM
Više od sportašokirana javnost

Jordan se pojavio na utakmici Lige prvaka i sve zabrinuo: Oči su mu jako žute i natečene, otkriveno o čemu se radi

Piše Sport SD
21. rujna 2024. - 09:41

Najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan, pomalo neočekivano ovaj je tjedan viđen na utakmici Lige prvaka između Monaca i Barcelone (2:1), a brzo se doznalo da je na Azurnu obalu stigao svojom skupocjenom jahtom.

Teško da će ga itko vidjeti na ulicama Monte Carla, pa su fotografije snimljene na stadionu "Louis II" pravi izuzetak, a ono što je zanimljivo na njima je boja očiju Michaela Jordana. Iako je tijekom nogometne utakmice bio vidno raspoložen, navijači su primijetili da su Jordanove oči "žućkaste" te su se, prije svega, zbog toga bojali za njegovo zdravlje.

"Je li to od cigara ili...?", "Jordane, idi liječniku i provjeri jetru", "Nadam se da je dobro", "Tužno me čini kako izgledaju njegove oči", "Zašto izgleda kao da je plakao?”, “Ovo me jako brine”, “Ovakva žuta i crvena boja očiju ne može biti dobra”, neki su od komentara koji su osvanuli na društvenim mrežama.

Za njega nema problema, ali...

Jordanove su oči više puta bile tema medija, pa je tada objavljeno da je kod njega sve dobro, odnosno da su "kod zdravih Afroamerikanaca" bjeloočnice doista malo žućkaste. To se događa jer imaju pigment melanin na površinskom sloju očnog tkiva. Potpuno je benigna i ne postoji nikakav tretman koji bi takvo stanje i boju bjeloočnice promijenio ili "izliječio", odnosno može se reći da za Jordan nema razloga za strah.

No, ako niste Michael Jordan, primijetite li kod sebe takvu boju očiju - i te kako biste trebali provjeriti svoje zdravlje i ispitati imate li problema s jetrom. Također, ne bi se izbjegao ni posjet oftalmologu.

image
Miguel Medina/Afp
image
Miguel Medina/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 09:42