StoryEditorOCM
Više od sportabio je velika nada

Bivši hajdukovac u problemima: policija mu upala u kuću, razlog je namještanje utakmica, sada cure novi detalji

Piše SPORT SD
1. listopada 2024. - 13:29

U velikim problemima se našao nedavno Artem Milevski, bivši igrač Hajduka koji je bio poznat po svojoj borbi s alkoholizmom. Prije tjedan dana policija je upala u kuću Milevskog i njegovog prijatelja Serhija Tretjaka, a razlog je bio moguće namještanje utakmica.

Spominjalo se ime kluba FC Minaj, trenutnog drugoligaša u Ukrajini, da je postojao pokušaj podmićivanja igrača ovog kluba. Ipak, Tretjak je sve demantirao.

Uz to, pisalo se u tamošnjim medijima i da je dvojac Tretjak - Milevski zaradio oko 15 tisuća eura kladeći se na niželigašku utakmicu u Brazilu.

Tretjak je sve demantirao, pa rekao da se policijski pregledi ne odnose na nogomet: 

"Pretresi se odnose na namještene utakmice, sumnjiči me se da sam ih organizirao. Kasnije ću dati više informacija. FC Minaj? Nikada nisam čuo za tu momčad. Pretrage su povezane s e-sportom, ne nogometom", rekao je tada za ukrajinski Sport Express.

Ipak, sada su isplivali novi detalji, koji upućuju na to da je cijela ta operacija namještanja utakmica puno dublja nego li se prvotno mislilo, te da poveznice s nogometom ipak postoje, što bi ovu situaciju podiglo na jednu višu razinu.

Tamošnji novinar Volodimir Zverov je otkrio detalje događaja:

"Koliko sam čuo, Milevski i Tretjak nisu bili jedini koji su pretraženi. Većina pretraga, a bilo ih je jako puno, nije bila vezana za nogomet, nego za e-sport."

No, ova priča vrijedi i za nogomet.

"Jer osobe koje se sumnjiče za organiziranje ‘prljavih‘ utakmica u e-sportu, one su vezane uz nogomet i jedan od sudionika je, da se ovako izrazimo, osam godina bio fokusiran na nogometnu temu."

image

Artem Milevski i Jean Evrard Kouassi

Vladimir Dugandzic/Cropix

Prema Zverovu, putem e-sporta institucije mogu pronaći ljude koji su stajali iza utjecaja na ishode nogometnih utakmica.

"Mislim da ćemo s vremenom naučiti i shvatiti da se ova priča tiče nogometa. Štoviše, ovdje može izaći dosta zanimljivih detalja, pa čak i imena", rekao je Zverov, prenosi Sport Express.

"Uvalio" se tako Artem Milevski u nove probleme. Nakon što su ga u rujnu 2022. sekunde dijelile od smrti zbog alkohola, sada ima problema s policijom.

Inače, Artem Milevski, Bjelorus s ukrajinskom putovnicom bio je velika nogometna nada. Od 2003. do 2012. igrao je za Dinamo u Kijevu i u 178 nastupa zabio 57 golova. Za reprezentaciju Ukrajine prvi je put zaigrao 2006., a u 50 nastupa zabio je 8 golova.

Pad u karijeri započeo je 2012. godine, dok je igrao za kijevski Dinamo, a nakon toga je počeo lutati. Igrao je za Gaziantepspor, Hajduk, RNK Split i još nekoliko klubova. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 13:40