StoryEditor
Vaterpolopolufinale

Prvi korak u borbi za titulu: Jadran nas je dva puta dobio ove sezone, istina u Splitu, ali nas je dobio

14. srpnja 2020. - 19:14
Damir Krajač/Hanza media

Od 20.30 sati Gruža kontra Zvončaca.

- Igra se u Gružu. Jug je sjajna ekipa, i zbog svega toga je Jug apsolutni favorit. Ali,... nama je zadatak učiniti polufinale zanimljivim. Rasterećeni smo. Nemamo velika očekivanja. Ukoliko ispunimo zadatak možda nam se ukaže prilika iznenaditi. Stoji kako smo dva puta dobili Juga ove sezone, oba puta u Splitu, ali kad smo to uspjeli ekipa Jadrana je bila jača. Sad je slabija. Bez nekoliko smo važnih igrača prve rotacije, a iskreno, pitanje je koliko je Jug u tim utakmicama bio ozbiljan, koliko je razmišljao u tom trenutku o nama, a što sigurno nećemo opet dočekati jer se sad dijeli trofej, te će nas svakako ozbiljno shvatiti – rekao je Mile Smodlaka, trener Jadrana, kluba u kojem je ponikao, a uoči utakmice protiv Juga u čijoj je kapici ostvario sjajne rezultate.

Kratko o drugom polufinalu, točnije, utakmici s kojom će se otvoriti turnir: HAVK Mladost – Jadran Carine (HN).

- Kao što je nama situacija s Jugom, tako je hercegnovskom Jadranu ista situacija protiv Mladosti. Pitanje je koliko je hercegnovski Jadran spreman, ali i da je sve u najboljem redu, opet bi rekao isto – jasan je 44-godišnji Splićanin.

Jugaši sezonu žele zaključiti s dva trofeja. Finalna serija prvenstva Hrvatske protiv Mladosti, igra se na tri pobjede, počinje u subotu, 18. srpnja, u Gružu, ali sad su okrenuti završnom turniru Regionalne lige.

- Prvo nas čeka Jadran. Moramo ga ozbiljno shvatiti. Nekoliko je razloga. Dva puta nas je dobio ove sezone, istina u Splitu, ali nas je dobio. Zatim, dobro su neki dan namučili Mladost u Splitu. Malo je nedostajalo da izbore majstoricu polufinala doigravanja za prvaka. Plus, oni nemaju što izgubiti. U nekim stvarima nam ne odgovaraju. Čeka nas prava borba za finale Regionalne lige. Jadran nema dugu klupu, ali, koja to momčad u Europi ima. Na prste jedne ruke se mogu nabrojiti takvi sastavi koji imaju 14 kvalitetnih igrača. Jadran ima vrlo dobru sedmorku. Anić na vratima, centri su im po meni najjača snaga, Krapić i Dužević. Zatim, Visković, pa Butić, Burić, Delić, naravno, Šetka – naglasio je Paulo Obradović, 'topovnjača' Jug Adriatic osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. listopad 2020 22:43