StoryEditorOCM
Vaterpolovažni bodovi

Odličan ‘provod‘ Jadrana u Beogradu! Nakon viceprvaka Europe, pala je i Zvezda, više od pola susreta bili su bez gola

Piše Iva Majić
29. ožujka 2024. - 19:31

CRVENA ZVEZDA – JADRAN 7:10 (3:4, 0:2, 0:2, 4:2)

2. dio Regionalne lige, od 1. do 5. mjesta, prvi turnir. Beograd.

Premier Regionalna liga,

Crvena zvezda: Mišović (6 obrana), Bursać (2), Danković, Marković, Subotić (1), Vasić (1), Gogov, Basara, Vukičević (1), Seman, Milojević (1), Radović (1), Ivanović, Popović

Trener: Aleksandar Filipović

Jadran: Čelar, Radan (1), Marinić Kragić (3), Biljaka (1), Butić (1), Pejković, Pavlović, Harkov (2), Berehulak, Vrlić (1), Fatović (1), Dužević, Marcelić (15 obrana), Janković

Trener: Jure Marelja

Dobar provod Jadrana u srpskoj prijestolnici. Nakon što su jučer prvaci Hrvatske u Regionalnoj ligi svladali Novi Beograd, večeras je „pala” i Crvena zvezda.

Premda su iz redova hrvatskog prvaka najavljivali kako ih očekuje težak protivnik s kojim im neće biti ugodno igrati, ipak su u bazenu demantirali sami sebe. Ne kažemo da im je bilo lagano, jer nikad nije, ali Jadran je pregazio Zvezdu „kao plitak potok”. Valjda se susjedi neće naljutiti zbog napisanog, ali više od dvije četvrtine Beograđani su bili bez pogotka. Točnije, igrači u crveno-bijelim kapicama nisu zabili gol drugu i treću četvrtinu, a post je prekinuo Vasić, šest minuta prije kraja susreta. Za one „picajzle”, moramo zbrojiti i minutu i deset iz prve četvrtine... i tako dolazimo do 19 minuta i 10 sekundi bez pogotka!

Splićani su odlično dobro otvorili susret, nešto što nije često za ovaj sastav, pa tako nisu morali juriti rezultat, jer na pola utakmice je bilo 6:3 za momčad Jure Marelje.

Svakako dobar vjetar u leđa za ono što slijedi u utorak, a to Liga prvaka i Marseille u Poljudu.

Za one koji trebaju ‘ponoviti gradivo‘

U Beogradu se igra prvi od dva završna turnira Regionalne lige, za poredak od 1. do 5. mjesta. Drugi će se upriličiti u Splitu, nakon čega će se saznati i pobjednik lige u kojoj ove sezone titulu brani dubrovački Jug. Trenutni pogled na tablicu budi veselje, budući da je Jadran prvi, a nakon njega uz bok su mu „gospari” koji će u 20:15 igrati protiv Novog Beograda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:18