StoryEditor
Vaterpololiga prvaka

Oba hrvatska predstavnika zagrebačka Mladost i splitski Jadran odradit će kvalifikacije u talijanskoj Siracusi, ali u različitim skupinama

Piše Hina
22. rujna 2020. - 17:56
Srđan Vrančić/Cropix

Oba hrvatska predstavnika u vaterpolskoj Ligi prvaka - zagrebačka Mladost i splitski Jadran - odradit će kvalifikacije u istom gradu, talijanskoj Siracusi, ali u različitim skupinama, odredio je ždrijeb u sjedištu LEN-a u Nyonu.

Europska organizacija vodenih sportova (LEN) ždrijebom je izvukla kvalifikacijske skupine elitnog nadmetanja, a ovogodišnja Liga prvaka igrati će se po bitno izmijenjenom sustavu nego prijašnjih sezona, sa samo jednim kvalifikacijskim krugom. Razlog tomu je nažalost pandemija koronavirusa, te nakana LEN da smanjenjem broja sudionika Lige prvaka, umanji i mogućnost za širenjem zaraze.

Tako će se kvalifikacije za Ligu prvaka igrati od 11. do 15. studenog u četiri skupine u dva grada. Oba hrvatska predstavnika idu u isti grad, u talijansku Siracusu - splitski Jadran u skupinu s  domaćinom Ortigia Siracusom, Barcelonom, Steauaom Bukurešt i Primorcem iz Kotora, a Mladost će igrati s mađarskim Szolnokom, francuskim Pays d’Aixom i grčkim Hydraikos
Svaki ću klub odigrati klasičnim turnirskim sustavom unutar svoje grupe, da bi potom odigrali majstoricu unutar skupina u svom gradu odnosno, u slučaju skupina u Siracusi prvoplasirani A 1 protiv prvoplasiranog A 2, i jednako za skupinu u Budimpešti.

- Izvanredno nas težak posao čeka i jaki suparnici. Szolnok je momčad ojačana Filipovićem koji je došao iz Pro Recca, na centru klasa od Duška Pijetlovića, u momčadi je Radomir Drašović, objektivno… vrlo težak suparnik. Uz dužno uvažavanje francuskog Pays d’Aixa kao i grčkog Hydraikosa koji nikako nisu za podcijeniti, mislim da će dvoboj sa Szolnokom biti prolaska odnosno osvajanja prvog mjesta u skupini. S tim da i onda posao još nije gotov jer valja vidjeti tko će biti prvi u A 1 skupini - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

Njegov kolega u Jadranu, Mile Smodlaka je sličnog mišljenja.

- Objektivno, nismo baš favoriti za prolazak, ukupno gledano, makar nikad ne znate. Steaua je momčad sastavljena samo od domaćih, rumunjskih igrača. Kotorani koje vodi Sukno su pretežito mlada momčad, Barcelona i domaćin Ortigia su jaki sastavi, ali realno nemamo prevelikih spoznaja o njima kao niti oni o nama. Uostalom, u specifičnoj situaciji u kakvoj jesmo, nama je teško predvidjeti i kakvi smo mi - kazao je trener Jadrana uz dodatak:

- Nama je vrlo važno ipak da koliko sam upućen, ukoliko i ne uspijemo u Ligu prvaka, ostaje nam ipak nastavak nadmetanja u kvalifikacijama Eurokupa.

ŽDRIJEB KVALIFIKACIJA

Skupina Siracusa (Italija):

A 1 – Ortigia Siracusa, Barcelona, Steaua Bukurešt, JADRAN SPLIT i Primorac Kotor

A 2 – Szolnok, MLADOST ZAGREB, Pays d’Aix, Hydraikos

Skupina Budimpešta (Mađarska):

B 1 – OSC Budimpešta, Sintez Kazanj, Radnički Kragujevac, Terrassa, Lille

B 2 – Vouliagmeni Atena, Brescia, Oradea, Enka Istanbul

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 22:48