StoryEditorOCM
Vaterpolosvi pokisli

Nesuđeni hrvatski junak: ‘Nije bitno tko zabija, a valjda ćemo shvatiti da je ovo uspjeh, još je teže kad...‘

Piše Iva Majić
16. siječnja 2024. - 22:29

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pala je u zadnjoj minuti finala Europskog prvenstva. Bolja je na kraju bila Španjolska s rezultatom 11:10 koja je tako osim krune uzela i vizu za Olimpijske igre u Parizu. Jedan od raspoloženijih pojedinaca večeras bio je Luka Bukić koji je zabio četiri gola.

- Igranje finala i osvajanje srebra je veliki rezultat, valjda ćemo to shvatiti kad se dojmovi malo slegnu. Ali mi smo ovdje došli po zlato i olimpijsku vizu i nažalost nismo uspjeli. Još je nekako teže kad vodiš cijelu utakmicu i na kraju izgubiš u zadnjoj četvrtini, ali što je tu je. Čestitam Španjolcima, a mi se trebao što prije odmoriti jer uskoro nas čeka Svjetsko prvenstvo - rekao je Bukić nakon finala.

Barakude već u veljači lete za Dohu na SP, a tamo će ih u grupnoj fazi opet čekati Španjolska. Taj turnir bit će zadnji u kojem Hrvatska ima priliku osigurati kartu za Pariz.

- Olimpijske igre su glavni cilj, ali igrat ćemo na pobjedu, neovisno izborimo li plasman u Pariz.

Dobra utakmica za vas, zabili ste četiri od početnih sedam golova za Hrvatsku...

- Istina, ali nije bitno tko zabija golove, bitan je rezultat, ali nažalost danas nismo uspjeli. Nije nas išlo u drugom poluvremenu, posebno u zadnjoj četvrtini u kojoj smo stali u napadu. Nakon promjene golmana zabili su stvarno jako dobrih golova. Nema ništa pametnije za reći, čestitam još jednom Španjolcima - tužno je zaključio Bukić.

A u ništa boljem raspoloženju nije bio ni Jerko Marinić Kragić

- Prije svega jedna ogromna tuga. Neću reći depresija, jer primaš medalju, ali kontrolirali smo utakmicu do zadnje dvije minute. Nošeni vrhunskom obranom cijele momčadi uz pomoć Marka na golu, mislili smo da će to biti dovoljno. No, Španjolci su jedna prekvalitetna ekipa koja ne odustaje do zadnjih sekundi. Imali smo priliku s igračem više izboriti peterce, ali nažalost nismo uspjeli. Čestitam im - rekao je JMK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:44