StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Jug putuje daleko po važne bodove, a Jadran igra protiv ‘reprezentacije Mađarske‘: ’Imamo i mi svoje konje za utrku’

Piše Iva Majić
17. listopada 2023. - 08:48

Nakon vikenda koji je bio rezerviran za Regionalnu ligu, okrećemo se najelitnijem klupskom natjecanju u kojem su na rasporedu treća kola u skupinama. Što se tiče domaćih predstavnika, najprije će u bazen Jug koji danas od 17 sati po hrvatskom vremenu igra protiv Dinama Tbilisija u Gruziji.

Daleko gostovanje Gospara, ali i najlakši protivnik u dosadašnjem dijelu Lige prvaka, pa se Dubrovčanima konačno smiješe neki veći bodovi. Doduše, neće biti prvi, jer su protiv Olympiacosa izvukli jedan nakon što su izgubili na peterce, a u spomenutom susretu je igra bila dobra. Za razliku od one protiv Pro Recca gdje ih je europski prvak potopio u njihovom bazenu (14:7). Trenutno su treći na tablici, a ako žele držati san o prolasku skupine živim, pobjeda je svakako imperativ.

S druge strane, Jadran ide na put u Budimpeštu na najteži susret do sada. Splićani su za sada bez poraza u sezoni, a šest bodova u ovom natjecanju su skupili u utakmicama protiv Crvene Zvezde i imenjaka iz Herceg Novog. Sutra ih od 20:45 očekuje Ferencvaroš, ili preciznije rečeno "reprezentacija Mađarske" ojačana s još nekim svjetskim imenima poput Dušana MandićaStylianosa Agryropoulosa te Luce Damonta. Ta utakmica će ujedno biti i sudar dviju neporaženih momčadi u skupini C.

- Za sada susret s najozbiljnijim protivnikom koji se isto poprilično pojačao ove sezone. Neće biti lako, jer ovo će nam biti treća utakmica u manje od tjedan dana. Ali idemo dati sve od sebe. To je jedna jako ozbiljna momčad, sastavljena od svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika. Nema pitanja oko njihove kvalitete, ali imamo i mi svoje konje za utrku - poručio je kapetan jadranaša, Jerko Marinić Kragić.

Obje utakmice možete uživo pratiti na programu Sportklub HD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 14:06