StoryEditor
Vaterpolouz rub bazena

Izbornik Tucak u Korčuli gdjeo juniorsku završnicu i slavlje ‘mornarevaca‘: Odličan vaterpolo i to još u moru, uživao sam gledati

10. kolovoza 2020. - 19:01
Detalj sa finalnog dvoboja junioraTonči Vlašić

Sunce je ‘tuklo’, bilo je pakleno vruće, ali ni oni, koji nisu uspjeli naći mjesto u hladu, nisu otišli. Naprotiv. Ispratili su finale juniorskog Kupa Hrvatske, koje je počelo petnaest minuta nakon što je s kampanela ‘tuklo podne’.

- Super utakmica. Puno lijepih poteza. Utakmica ritma. Jedno pravo finale. Rekao bih prava prvoligaška utakmica. Čestitke za obje ekipe, i za Mornar,koji je uzeo trofej, i za Juga. Uživao sam – komentirao je finale Ivica Tucak, trofejni hrvatski izbornik, koji nakon završnice hrvatskog kupa za juniore ostaje u Korčuli.

Reprezentacija će odraditi mini pripreme u gradu Marka Pola, i to ne samo seniorska, već i mlada reprezentacija. Međutim, i bez dolaska aktualnih reprezentativaca, Korčuli ne nedostaje trofejnih igrača.

- KPK je prepoznatljivo ime ne samo u vaterpolo sportu – ističe Tucak.

Tko ne pamti trijumf kapekaša 1978. godine u Kupu pobjednika kupova Europe. Korčula je najmanji grad na kugli zemaljskoj koja je imala osvajača europskog trofeja.

- To se ne zaboravlja, kao i veliki broj igrača, koji je igrao za reprezentaciju te s njom, i u bivšoj državi, ostvarivao uspjehe i uspjehe. Zatim, koliko je igrača poniklo u Korčuli, a poslije su bili udarna snaga drugih klubova, koji su zahvaljujući njima ostvarili velike rezultate – podvukao je hrvatski izbornik.

Uz staro kultno plivalište Korčulanskog plivačkog kluba, koje je u moru, na otvorenom, prateći utakmice najboljih juniora Hrvatske okupili su se osvajači medalja s najvećih natjecanja. Došli su sa svih strana, iz svih krajeva Lijepe naše. Trebao bi jedan šleper za ukrcat sve medalje i pokale koje su osvojili kao igrači, ali i kao treneri. I svi su, kao i gledatelji, uživali.

- Pun pogodak je igranje na otvorenom, u moru. HVS je imao petlju odlučiti da se ne igra u zatvorenom, već na otvorenom, i za tom im svaka čast – zbori izbornik, koji je finale pratio u društvu olimpijskog pobjednika Gorana Sukna, čiji je sin Sandro također bio olimpijski pobjednik i svjetski prvak, ali i europski (što tata Sukno nije uspio), zatim Boška Lozice, člana slavne generacije kapekaša, koji je dvije godine nakon nevjerojatnog trijumfa ‘malog’ KPK u Kupu pobjednika kupova osvojio s Jugom na istom mjestu, bazenu u Kuparima (zimski dom jugaša u Župi dubrovačkoj, koji je bio zimski dom i Korčulana za igranje u Europi).

Korčula je prije nekoliko godina dobila napokon zimski bazen, mogućnost rada tijekom cijele godine, te u Korčuli broje medalje svojih mlađih uzrasta u prvenstvu i Kupu Hrvatske. Juniori su im šesti, a kompletna momčad ima pravo nastupa i iduće godine. Sve su to igrači koji su se već nakrcali medalja, pa čak i najsjajnijih u mlađim uzrastima, koje Zoran Mustur vidi sutra u najvećem rangu. Mustur, kojem asistira a i od njega uči Marjan Kosović, je od Emila Nikolića preuzeo kormilo struke korčulanskog kluba, a bio bi grijeh ne spomenuti i Vilija Mladinića i Marinka Bojića, koji su vukli kad je bazen otvoren.

I tako, Korčula živi za vaterpolo, ali i za morešku, te glazbu, što uvijek zna podvuć Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule, koji živi da uskoro skupa sa sugrađanima, ‘cilom Korčulom’ zapjeva i nakon utakmica seniorske momčadi sportskog ponosa grada: ‘Plivaj, praši, naprid naši na vas gleda Korčula - plivaj, praši, naprid naši na vas gleda Korčula!’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. studeni 2020 02:43