StoryEditor
Vaterpolokalkulacije

Bitka za ‘jedinicu‘: pobjeda protiv Španjolske donosi SAD u četvrtfinalu, u protivnome suparnik će nam biti netko iz jakog trolista

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2021. - 10:49

Četvrtfinalisti su poznati uoči zadnjeg kola, otpali su Japan i JAR, te Australija i Kazahstan, reklo bi se, nije bilo iznenađenja, ali nisu poznati parovi četvrtfinala. 

Niti jedan. Redom, Hrvatska i Španjolska će između sebe odlučiti tko će biti broj jedan, a tko broj dva u skupini ‘B’ s tim što Španjolskoj igra i neodlučan rezultat. Našima samo pobjeda. Ogled između Srbije i Crne Gore odgovorit će na pitanje tko je treći, a tko četvrti u skupini ‘B’. Srbiji igra i neodlučan rezultat.

U skupini ‘A’ četvrtfinale su osigurali Italija, Grčka, Mađarska i SAD. Amerikanci su četvrti, ne mogu s te pozicije ni u kojem slučaju, te će za polufinale igrati protiv pobjednika skupine ‘A’, Španjolska ili Hrvatska, ali pitat će se Amerikance tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći. Bez njih se to neće moći rasplesti. Dvije utakmice zadnjeg kola ‘paraju gaće’: Mađarska - Italija, te Grčka - SAD.

Mađarska je prva ako dobije Italiju, a Grčka izgubi od SAD-a. Ukoliko Mađarska pobijedi, a Grčka osvoji bod, Grčka je prva jer je dobila Mađarsku, koja je druga, Italija je tad treća. Ukoliko Grčka pobijedi SAD, a Italija dobije Mađarsku, tad je prvo pitanje, s koliko je razlike Italija pobijedila Mađarsku, koju je Grčka dobila s jedan razlike. Ukoliko i Italija dobije s jedan razlike Mađarsku, tad se gleda kako su Grci i Talijani igrali protiv SAD-a. Talijani su dobili SAD s jedan razlike. Ukoliko Grčka dobije SAD s jedan razlike, tad je u ‘igri’ Japan, a tad je Italija prva, Grčka druga, a Mađarska treća.

Dakle, dobije li Hrvatska Španjolsku, za polufinale će igrat protiv SAD-a. Ne uspiju li naši svladati jednu reprezentaciju sa stopostotnim učinkom nakon prva četiri kola, tad nam suparnik u četvrtfinalu može bit ili Grčka, ili Italija, ili Mađarska.

item - id = 1116918
related id = 0 -> 1125440
related id = 1 -> 1119068
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 09:59