StoryEditorOCM
Tenisnije izdržao

Šok u Parizu: Novak Đoković se povukao s Roland Garrosa! Srbin više neće biti broj jedan

Piše SPORT SD
4. lipnja 2024. - 17:08

Novak Đoković bio je prisiljen odustati od četvrtfinala French Opena protiv Caspera Ruuda zbog ozljede koljena koju je pogoršao u pobjedi u četvrtom kolu nad Argentincem Cerundolom.

Đoković je u utorak podvrgnut magnetskoj rezonanci desnog koljena, a nakon daljnjih liječničkih pretraga povukao se s turnira. Vijest je objavljena na Twitter/X profilu Roland Garrosa.

Sad je jasno i da će Đoković na sljedećoj ATP ljestvici izgubiti prvo mjesto, koje će mu bez obzira na rezultat u Parizu preoteti 22-godišnji Jannik Sinner. Osvajač Australian Opena postat će prvi Talijan na broju jedan u povijesti, preciznije od 1973. godine, kada je objavljena prva ATP ljestvica.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković je izjavio u ponedjeljak kako nije siguran hoće li moći igrati četvrtfinalni susret u srijedu na Roland Garrosu zbog ozljede desnog koljena koju je zaradio u pobjedi 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 protiv Argentinca Francisca Cerundola.

Novu Đokovićevu dramu s tribina pratila i holivudska faca, objava sve govori

"Posljednjih tjedana osjećao sam malu nelagodu u desnom koljenu, ali ništa zabrinjavajuće. Igrao sam turnire s tim i nije bilo ništa do danas. Ali u trećoj igri drugog seta poskliznuo sam se i to je utjecalo na moje koljeno", opisao je Đoković.

"Ne znam što će se dogoditi sutra ili prekosutra ili hoću li moći izaći na teren i igrati", rekao je srpski tenisač, dodajući da je uspio završiti meč zahvaljujući protuupalnim lijekovima.

Učinak se počeo osjećati nakon 45 minuta "tj. pred kraj četvrtog seta" kada se Đoković mogao slobodnije kretati.

image
Emmanuel Dunand/Afp

"Odigrao sam cijeli peti set bez gotovo ikakvih bolova. Ali djelovanje lijekova će popustiti. Ostale pretrage ćemo napraviti u utorak", dodao je, istaknuvši da su one obavljene neposredno nakon meča "djelomično pozitivne, ali djelomično i zabrinjavajuće".

Đoković, koji mora doći do finala kako bi zadržao poziciju prvog tenisača svijeta, u četvrtfinalu bi trebao igrati protiv sedmog tenisača na ljestvici Norvežanina Caspera Ruuda, kojeg je pobijedio prošle godine u finalu.

Meč Đokovića s tribina je pratio i jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca Matthew McConaughey koji se kasnije oglasio na društvenim mrežama.

- GOAT, više od mentalnog stroja, napisao je McConaughey uz objavljenu fotografiju.

image
Emmanuel Dunand/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 17:02