StoryEditorOCM
Tenisroland garros

Poljakinja Iga Šwiatek četvrti put slavljenica na pariškoj zemlji, ‘izmela‘ je Talijanku Paolini za samo 68 minuta

Piše Hina
8. lipnja 2024. - 16:30

Iga Šwiatek, najbolja svjetska tenisačica, osvojila je po četvrti put u karijeri Roland Garros, u subotnjem finalu na pariškoj zemlji Poljakinja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini sa 6-2, 6-1.

Šwiatek je time došla do petog Grand Slam naslova u karijeri. Roland Garros je osvajala 2020., 2022., 2023. i ove godine, a tome je dodala i trijumf na US Openu 2022. godine.

Za 28-godišnju Jasmine Paolini je ovo finale bio uvjerljivo najveći uspjeh u karijeri, a Talijanka još nije okončala posao u Parizu. U nedjelju će sa svojom partnericom, sunarodnjakinjom Sarom Errani, igrati finale ženskih parova.

U finalu je Paolini kod 1-1 napravila break te povela 2-1 nakon čega je doslovno nestala s terena. Od tih 1-2 čak deset gemova u nizu je osvojila 23-godišnja Poljakinja koja je povela 6-2, 5-0 i time riješila dvojbe u ovom susretu, ako su uopće i postojale.

Bio je ovo treći međusobni meč Šwiatek i Paolini u karijerama, a Talijanka još uvijek nije osvojila ni set. Finalni meč je trajao tek jedan sat i osam minuta.

image
Tiziana Fabi/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
image
Tiziana Fabi/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 23:00