StoryEditorOCM
Tenisomiljeno mjesto

Odzvonilo zemljanim terenima na splitskim Firulama, prekrit će ih - beton! Evo detalja

Piše Sport SD
21. rujna 2024. - 12:45

Teniski centar na Firulama kreće u rekonstrukciju. Javna ustanova športski objekti Split će terene sa zemljanom podlogom pretvoriti u ‘hard court‘ terene. Tako će tenisači u Splitu konačno dobiti uvjete da i tijekom zime treniraju na odgovarajućoj podlozi. Naime, to je vrijeme kada se igra na tvrdoj podlozi u zatvorenom prostoru, a do sada je ova tri zemljana terena prekrivao balon.

image

Teniski tereni na Firulama koji idu u rekonstrukciju.

SD

Osmišljeno je to na način da balon ostane, a umjesto zemlje, igrat će se na betonu. Otvorit će to prostor za bolji razvoj ozbiljnog tenisa te će se i naši najbolji tenisači iz Splita, poput Milija Poljička, Borne Goje, Duje Ajdukovića, Dina Prižmića i Luke Mikruta sada za sezonu moći spremati i u svome dvorištu. No, neće tereni biti rezervirani samo za profesionalce.

Bolji uvjeti

Cilj projekta je omogućiti svim korisnicima teniskih terena u sklopu TC Firule najkvalitetnije moguće uvjete treninga, natjecanja i rekreacije. Rekonstrukcija će na taj će način doprinijeti popularizaciji tenisa te poticanju i poboljšanju kvalitete bavljenja sportom.

image

ATP Challanger Split Open 2024, Duje Ajduković.

Tom Dubravec/Cropix

Radovi su već počeli, mreže su skinute, ne gubi se vrijeme. I neće se samo raditi na spomenuta tri terena. U sklopu projekta će i sadašnji betonski teren, takozvana ‘sedmica‘ biti pretvoren u zemljani kako u konačnici na Teniskom centru Firule ne bi nedostajalo zemljanih terena za potrebe organiziranja ozbiljnih turnira.

image

Teniski tereni na Firulama

SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 12:46