StoryEditorOCM
Tenisskandal

Nakon Shakire, Gerard Pique razjario i Novaka Đokovića, Srbinu nije ‘legao‘, a obrušio se i na moćnike koji drmaju...

Piše Sport SD
23. studenog 2023. - 11:31

Novak Đoković danas predvodi Srbiju u polufinalu Davis Cupa u Malagi protiv Velike Britanije, ali pun je gorčine. I dalje mu ne leži ovaj novi format natjecanja koje je bio poznato i prepoznato po mečevima pred domaćom publikom. No, sve je to razrušio bivši igrač Barcelone i bivši dragi pjevačice Shakire, Gerard Pique.

No, Španjolac više ne kontrolira natjecanje, jer je tvrtka Kosmos u Piquevu i (su)vlasništvu japanskih investitora raskinula  ugovor s Međunarodnim teniskim savezom (ITF) početkom ove godine te je ITF opet preuzeo kontrolu.

Ugovor iz 2018. godine potpisan je na rok od 25 godina, a cjelokupna je investicija trebala iznositi tri milijarde dolara. Od toga više ništa, no ITF je i dalje ostao pri ovom formatu, a završnice se igraju isključivo u Španjolskoj, što je razjarilo Đokovića.

- Mislim da je najbolji format između starog i novog, ali ne mislim da je ovo sada baš najbolja formula za nacije koje igraju Svjetsku grupu. Činjenica da mi kao momčad nismo igrali u Srbiji dugi niz godina nije dobra stvar, pogotovo jer ne dajemo šansu ljudima iz Srbije da nas vide kako igramo. Posebno tu mislim na mlade ljude i na mlade tenisače. Znate, ovo također daje šansu savezima da na različite načine profitiraju od domaćih mečeva. Nadam se da će se to ponovo na neki način događati - kazao je Novak i dodao:

- A sada dajete jednoj naciji pravo da održava turnir svake godine po tri, četiri, sada pet godina zaredom. Madrid, pa Malaga, po mom mišljenju je to previše. Turnir mora putovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:03