StoryEditorOCM
Tenisatp challenger

Luka Mikrut: Zbog navijača u Splitu igram tako dobro; U četvrtfinalu bi nas mogla čekati prava poslastica

Piše David Kapetanović
11. travnja 2024. - 09:02

Odlično je počeo splitski Challenger na suncem okupanim Firulama za hrvatske tenisače. Završili su utorak sa savršenim učinkom, tri pobjede u tri susreta, a prava uzbuđenja nas očekuju i danas, u mečevima osmine finala.

Vijest dana bila je dominacija Splićanina Luke Mikruta nad izrazito favoriziranim BiH predstavnikom Damirom Džumhurom. Mikrut, kojemu je tek 19 godina, u sat vremena je "pomeo" 126. tenisača svijeta sa 6:0, 6:1. Džumhura hrvatska javnost pamti po incidentu iz prošle godine kada je u Banja Luci izgubio od Dina Prižmića pa ga žestoko izvrijeđao i nazvao ološem. Mikrut mu je očitao brutalnu lekciju, nije ovaj put Džumhur ništa imao za reći. Novi je izazov pred Lukom, danas ga čeka Nijemac Henri Squire (ATP 240.). Opet je Luka autsajder, ali ponovno je spreman dokazati da je podcijenjen. Posebna motivacija bit će mu domaći teren.

image

Duje Ajduković

Tom Dubravec/Cropix

- Već mi je treći put da igram ovdje što mi je posebno zadovoljstvo. Ovdje sam kući, navijači me podržavaju i daju samopouzdanje. Zbog njih sam i mogao izvesti ovakvu predstavu - zahvalan je bio Luka.

Drugi Splićanin na turniru, Duje Ajduković, imao je nešto više problema. Potreban mu je bio preokret da svlada Jonaša Forejteka – 6:7(7), 7:5, 6:1. Čeh je na kraju pao, a Ajdukoviću danas na reket stiže Francuz Benjamin Bonzi (ATP 168.), protivnik po mjeri.

U četvrtfinalu bi nas mogla čekati prava poslastica, prođu li Luka i Duje svoje protivnike, ždrijeb će ih spojiti, pa ćemo dobiti pravi splitski okršaj na Firulama. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Bio bi to spektakl, ali ne treba se zaletjeti, Nijemac i Francuz su ozbiljni protivnici, a Mikrut je tek u teniskom usponu. Ali nakon pobjede u utorak i s publikom na njegovoj strani, zašto ne?

Hrvatsku dominaciju na Firulama u utorak zaokružio je 18-godišnji Matej Dodig pobjedom nad Slovakom Alexom Molčanom (ATP 157.) u dva seta (6:2, 6:4). Mladom Osječaninu ovo je bila tek druga pobjeda na Challengerima u karijeri, a treću danas traži protiv Poljaka Maksa Kasnikowskog (ATP 253.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:30