StoryEditorOCM
Tenisponosni tata

Goran Ivanišević otvoreno progovorio o Đokovićevom nastupu u Australiji, a onda komentirao i uzlet sina Emanuela

Piše Ivan Jelkić/SN
4. veljače 2024. - 15:01

Goran Ivanišević nije propustio vikend Davis Cupa u Varaždinu. Jedini hrvatski pobjednik Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji u ulozi je navijača u dvorani uz Dravu, a nakon subotnjeg programa dao je i mali osvrt na prva dva odigrana meča.

Duje Ajduković donio je izjednačenje Hrvatskoj, nakon što je Zizou Bergs na startu svladao Marina Čilića - pišu Sportske novosti.

- Nevjerojatno kako je Duje odigrao ovaj drugi meč, svaka mu čast - oduševljen je bio Goran mladim Splićaninom.

- Sjajan je bio prvi set i do 5:2 u drugom, dok nije servirao za meč. Tu je malo bio zapeo, ali brzo se vratio i završio. Jako mi je drago zbog njega, ne samo zbog ovog meča već što dobro igra u zadnje vrijeme.

Nije Duji to bio prvi "živi" meč u Davis Cupu, takav je bio i protiv Van de Zandschulpa u Splitu prošlog ljeta, međutim cijeli taj dvoboj protiv Nizozemske bio je rezultatski beznačajan za našu reprezentaciju, tako da ni taj meč nije imao težinu kakav je imao ovaj subotnji protiv Belgijanca Jorisa de Loorea.

- Apsolutno nam je donio jako važan bod, jer da smo izgubili i pali na 0-2 ne bi bilo lako se izvući.

Probleme nam je na startu bio stvorio Bergs pobjedom nad Čilićem.

- Taj Bergs zna igrati i odigrao je korektno, ali vidjelo se da Marin još malo štedi nogu, kretnje mu nisu bile najbolje. Nažalost, Belgijanac je ovaj put bio malo konkretniji i zasluženo dobio. Nadam se da će se Marin čim prije vratiti i da će biti dobar opet.

image
AFP

Iza Gorana je, jasno, i nedavni Australian Open, na kojem je kao trener Novaka Đokovića ovaj put došao "samo" do polufinala. Samo jer Đoković je deset puta osvajao turnir u Melbourneu pa je sve ispod toga iz njegove perspektive - premalo. Ovog je puta u polufinalu "naletio" na Jannika Sinnera, kasnijeg pobjednika.

- Prije ili kasnije morao je izgubiti, toga smo svi bili svjesni. Šteta samo što je to bilo na ovakav način, ali protiv Sinnera ako nisi 100% nemaš što tražiti. Pa čak i kad jesi na 100%, opet možeš izgubiti. Međutim, cijeli Australian Open nekako nije bio pravi za Novaka, od prvog kola pa nadalje. No dobro, idemo dalje, nije ništa toliko tragično.

Prije turnira je bilo vijesti o nekim manjim problemima Novaka s ručnim zglobom.

- Ne, nije ga ništa smetalo, bio je zdrav, ali jednostavno nije išlo... Može se i njemu desiti, i on je od krvi i mesa. S druge strane, ako je od nekoga trebao izgubiti, onda mi je drago da je to bilo od Sinnera.

Goran je, inače, na manjem godišnjem odmoru.

- Mjesec dana, ali tako je bilo i u planu, bez obzira na ishod Australian Opena. Indian Wells u ožujku nam je prvi sljedeći turnir.

U međuvremenu, kad već nije stigla nova titula iz Melbournea, stigla je jedna posebna iz Širokog Brijega. Goranov sin Emanuel (16) osvojio je, naime, svoju prvu juniorsku titulu. Do trijumfa je stigao u paru s Nikom Nadalijem na turniru iz kategorije J60, a na putu do naslova izgubili su samo jedan set, i to u finalu.

- Super, naravno. Prvo za njega, a ponosan sam i ja, naravno. Uglavnom, dobro to ide Mančiju, dobro napreduje i gura pomalo. Neka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:04