StoryEditorOCM
TenisIDE LITO, MALA

Goran Ivanišević otkrio: Nije bilo lako u ovih pet godina s Noletom Đokovićem, imali smo puno problema...

Piše Ivan Jelkić/SN
27. travnja 2024. - 12:16

Prije nešto više od mjesec dana Goran Ivanišević i Novak Đoković su prekinuli suradnju, bila je to vijest dana, pa i duže, u svijetu sporta. Nakon što je pod Goranovom paskom osvojio devet Grand Slam turnira srpski tenisač i najtrofejniji svih vremena na svijetu, odlučio je "potražiti osvježenje" u vidu novog trenera.

Ivanišević se sada odmara i, iako je dobio brojne ponude drugih tensiača i tenisačica da im bude trener, odlučio napuniti baterije do kraja ljeta. Svih ih je stavio na čekanje, pa će odlučiti.

- Kako mi je sada? Fino, opušteno, svakako manje stresa. Makar nije meni ni bilo nešto strašno stresno biti trener, ipak je on najbolji tensiač na svijetu...

Naravno, javnost želi čuti svaki (novi) detalj o prekidu suradnje Gorana i Novaka, evo što je rekao novinaru Sportskih novosti:

- U tih pet godina nije bilo lako, dapače, bilo je naporno jer je bilo teških situacija, ali pri tome ne mislim na odnos Novaka i mene, već na stvari koje su se događale oko nas. Korona, pa diskvalicikacija na US Openu, deportacija u Australiji i svakakve druge slične gluposti. Meni je bila veliki čast, izazov, ponos i odgovornost biti dio cijele te priče, a drago mi je da smo nakon svega Novak i ja ostali prijatelji. I taj zadnji sastanak na kraju, kada smo razgovarali u Indian Wellsu, prošao je ugodno. Sjeli smo, popričali, puno je bilo stvari koje sam ja htio njemu reći, kao i on meni, a rastali smo se kao prijatelji i uvijek ćemo to biti jer stvarno smo prošli puno toga zajedno.

image

Goran, još dok je trenirao Novaka

Afp

Nove ponude stižu sa svih strana, kaže Goran:

- Četiri s ATP Toura i jedna s WTA Toura. No, fino i pristojno sam im se zahvalio i rekao da se možemo čuti, kad prođe ljeto, u rujnu, pa da onda vidimo što i kako.

Odmarati će do kraja ljeta, a posebno uživati, kazao je za Sportske novosti, u nogometnom Euru:

- Veselim se nogometnom Euru. Imam karte i idemo Emanuel i ja u Njemačku na sve tri utakmice naše reprezentacije u skupini, a nadam se onda da će biti i koja više. Nije lagana skupina, ali optimist sam, dobri smo i jedva čekam otići na utakmice.

image
Afp
image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:22