StoryEditorOCM
Tenisnacija strepi

Drama u Srbiji, Novak Đoković blizu odlaska s Roland Garrosa; ‘Preživio sam, ali ne znam hoću li moći...‘

Piše Sport SD
4. lipnja 2024. - 07:56

Šok za Srbiju. Novak Đoković blizu je odluke da se povuče s Roland Garrosa.

- Zadnjih nekoliko tjedana osjećam nelagodu u desnom koljenu, ali sve do ovog meča nisam imao većih problema. Previše puta sam proklizao, tražio pomoć fizioterapeuta i medicinski time-out. To je poremetilo moju igru, nisam bio siguran trebam li uopće dalje igrati. Tražio sam lijekove, popio sam i dodatnu dozu poslije trećeg seta. Trebalo im je 30-45 minuta da poču djelovati, ali lijekovi neće trajati dovijeka. Moram napraviti još neke provjere, ima i pozitivnih vijesti, ali i stvari koje me zabrinjavaju - započeo je Đoković, piše srpski Kurir.

Razmišljanje je to nakon meča osmine finala u kojemu je Novak pobijedio Argentinca Francisca Cerundola sa 6:1, 5:7, 3:6 7:5, 6:3.

- Vremenski uvjeti su ove godine neobični - puno kiše, blatnjav teren, ‘teški‘ uvjeti, vlaga... Sve to utječe na podlogu koja je živa, baš kao i trava. Na travi se ne može puno, na betonu je kako je, ali na zemlji možemo utjecati brigom o njoj. Što se tiče kvalitete zemljane podloge, Roland Garros je najbolji na svijetu, uvjerljivo, poznajem ljude koji ovdje održavaju zemljanu podlogu i razgovarao sam s jednim od njih - da teren treba pomesti svaki drugi ili treći prekid. Danas je izašlo sunce, pogodilo je teren, pogotovo gornji sloj gline. Ne znam što su radili, ali dio šljake je skinut, kao da nije bilo toliko šljake - sunce i suhi uvjeti učinili su jako skliskim. Zbog toga mi je došlo do ozljede koljena – poskliznuo sam se, pao sam puno puta... Imam dinamičan pokret, puno sam puta padao na terenu, ali ovo je bilo prečesto. Razgovarao sam sa sucem, pitao je li moguće da se teren čisti - ne baš na svakom prekidu, nego svaki drugi ili treći, ne samo nakon završetka seta. Rekla je da će provjeriti, razgovarala s nadređenim, a odgovor je bio - ne. Tražio sam objašnjenje... Ne pokazujem ni na koga, samo pokušavam shvatiti koliko je štetno za teren ako ga prebrišemo. Mnogi igrači čiste teren nogama, tamo gdje serviramo ili slično - ne znam kako to šteti terenu, nama može samo pomoći. Da donesem još malo zemlje s kraja terena, da smanjim rizik od poskliznuća. Kad se krećemo tijekom bodova, zemlju skidamo pa je na nekim mjestima nema. Članovi mog tima razgovaraju s organizatorima, pokušavamo shvatiti zašto je to tako komplicirano, ne razumijem zašto je odgovor ‘ne‘, pogotovo u ovim neobičnim uvjetima. Znam da se ljudi koji održavaju zemljanu podlogu trude, daju sve od sebe, ali ako se igrač osjeća na određeni način - što da čekamo? Danas sam se ozlijedio. Da, preživio sam, ali ne znam hoću li moći igrati sljedeći meč, ne znam koliko je ozbiljno. Moguće je da se ova ozljeda mogla spriječiti, samo da se češće čistio teren - kazao je Đoković.

Ako uspiej igrati, u srijedu ga čeka meč protiv Caspera Ruuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:23