StoryEditorOCM
Teniszastrašujuća priča

Dokić otkrila detalje iza potresne slike: ‘Pretučena od strane oca do besvijesti, skoro sam počinila samoubojstvo‘

Piše SPORT SD
20. lipnja 2023. - 10:50

Poznata australska tenisačica Jelena Dokić još je jednom šokirala javnost detaljima iz svog odrastanja. Više puta je do sada objavljivala detalje o obiteljskom zlostavljanju i odnosu s nasilnim ocem Damirom, no materijala je očito jako puno.

Ovog je puta na svome Instagram profilu objavila staru fotografiju sebe gdje izgleda zabrinuto i tužno, te je objasnila razloge takvog izraza lica, a njena priča slama srce:

"Izabrala sam ovu sliku s razlogom.

Mlada, s tek 17 godina, u medijskoj oluji, samo nekoliko tjedana ranije pretučena od strane mog oca do besvijesti, toliko se trudim ostati pribrana na konferenciji za novinare. Nositi se s očevim javnim i pijanim ispadima dok me javnost prosuđuje i u medijima se vrte razni naslovi.

Tek nekoliko godina ranije, odrasla sam u siromaštvu, bez hrane na stolu, bez odjeće, dva puta sam bila izbjeglica, maltretirana, izolirana, suočena s rasizmom.

Što je uslijedilo je to da sam samo nekoliko godina kasnije nakon što je ova slika snimljena skoro počinila samoubojstvo.

Tužna, slomljena, sama, u bolu i duboko traumatizirana.

To me učinilo onim što sam danas i ponosna sam na to", stoji u objavi.

Jelena Dokić rođena je Osječanka koja je prvo nastupala za reprezentacije SR Jugoslavije (kasnije i za Srbiju i Crnu Goru), da bi nakon toga - zbog očeva nasilja - uzela australsko državljanstvo.

Najveći joj je domet četvrto mjesto na svjetskoj ljestvici, a svjetska senzacija postala je sa samo 16 godina kada je 1999. u Wimbledonu sa 6:2, 6:0 svladala tadašnju prvu igračicu svijeta Martinu Hingis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:13