StoryEditorOCM
Strani nogometnakon tri mjeseca

Velika previranja u Rimu! Tudor napušta Lazio i preuzima klub koji će igrati Ligu prvaka, neki igrači napuštaju ‘orlove‘

Piše SN
31. svibnja 2024. - 23:29

Rimski velikan Lazio prolazi kroz velika previranja. Prema posljednjim informacijama, Igor Tudor mogao bi dati otkaz te preuzeti Bolognu i to nakon nepuna tri mjeseca otkako je stigao na Olimpico. Također, direktor Angelo Fabiani upozorava da klub ‘ucjenjuju‘ igrači poput Daichija Kamade Luisa Alberta koji traži odlazak u Al Duhail.

Biancocelesti su na kraju ovogodišnje sezone Serie A završili na sedmome mjestu i kvalificirali se za Europsku ligu. Klub se naizgled stabilizirao kada je došao Tudor koji je naslijedio Maurizija Sarrija u ožujku.

Međutim, cjelokupna je situacija postala upitna kada su se pojavile informacije da Bologna ‘škica‘ Igora Tudora s namjerom da ih hrvatski trener vodi u Ligi prvaka iduće sezone. Naime, nakon što su završili na petome mjestu Serie A i izborili nastup u elitnom europskom natjecanju, napustio ih je Thiago Motta koji je na korak do potpisa za Juventus, prenose Sportske novosti.

Osim Tudora, Lazio bi mogli napustiti i neki važni igrači. DAZN i Sportitalia uvjereni su da je Luis Alberto na rubu transfera u Al Duhail za 10 milijuna eura plus 2 milijuna eura u bonusima.

"U ovom trenutku takva je procjena i izgledi da Luis Alberto napusti Lazio vrlo su veliki", rekao je sportski direktor Fabiani za Lazio Style Channel.

“Ako je to ono što igrač želi, pokušat ćemo ga usrećiti. Tko god ostane u Laziju, mora to učiniti s vjerom i strašću.”

Kamada je, pak, u pregovorima s Crystal Palaceom nakon što mu je istekla opcija produljenja ugovora s Biancocelestima.

“Kada pušu vjetrovi promjena, ili imate čvrste temelje ili ste otpuhani”, dodao je Fabiani.

“Igrači su u službi kluba, a ne obrnuto. Prošle smo sezone odabrali Kamadu jer nam je trebao igrač s karakteristikama Luisa Alberta, a Španjolac se nije pojavljivao na treninzima. Sarri je jasno dao do znanja što želi od njih, no Kamada je postavio uvjet, jednogodišnji ugovor o kojem će se ponovno pregovarati 30. svibnja. Jučer je istekao rok i tražili su od nas da postavimo iste uvjete. Lazio nitko neće ucjenjivati, nećemo prihvatiti nikakve iznude", poručio je direktor Lazija i nastavio:

“Rekao sam im, tu su vrata, možete otići tim putem. Da sam htio, mogao je otići za 100 eura i propala bi mu svaka šansa da ga prodamo željenom klubu. Igrači i menadžeri moraju shvatiti da svatko tko dođe u Lazio mora voljeti Lazio. Svi su korisni, ali nitko nije neophodan.”

Kad je Tudor u pitanju, Fabiani priznaje da situacija nije posve jasna.

“Tudor je i dalje naš trener. Ne smijemo uzimati riječi i izvlačiti ih iz konteksta. Ako dajem bonus za postizanje cilja, to je zato što ga želim postići.”

Dodajmo i da Matteo Guendouzi također traži izlaz, ali u ovom slučaju direktor najviše inzistira na tome da je veznjak "igrač Lazija i ostaje u Laziju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 06:25