StoryEditor
Strani nogometneizvjesna situacija

UEFA se oglasila priopćenjem i sazvala krizni sastanak, utakmice Europa lige ipak bi se trebale odigrati

Piše PSD, Hina
12. ožujka 2020. - 14:42
Ilustracija/AFP

Šest utakmica osmine finala Europa lige na rasporedu su večeras, a još nema službene potvrde da će se one odigrati.

Sureti Sevilla - Roma te Inter - Getafe već prije su odgođeni, a Marca je danas objavila vijest da je UEFA obustavila Ligu prvaka i Europa ligu, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, iako se UEFA nije službeno oglasila o tome.

U međuvremenu se krovna europska nogometna organizacija obratila javnosti.

"U svjetlu recentnih događaja koji se tiču širenja COVID-19 u Europi i najnovije analize WHO-a, UEFA je pozvala 55 članica saveza, predstavnike Udruženja europskih klubova i europskih liga te predstavnike FIFPro-a na videokonferenciju koja će se održati u utorak, 17. ožujka kako bi raspravljali o daljnjim koracima. Rasprava će obuhvatiti sva nacionalna i europska natjecanja, uključujući Europsko prvenstvo", stoji u priopćenju UEFA-e.

U njihovom obraćanju nije navedeno što će biti s utakmicama koje su na rasporedu danas, a BBC javlja da će se one odigrati po rasporedu.

UEFA je također donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana. Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je puno maloljetnika - budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će UEFA odrediti naknadno.

#UEFA#EUROPA LIGA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

29. svibanj 2020 15:36