StoryEditorOCM
Strani nogometne može na euru

UEFA pokrenula postupak protiv sljedećeg protivnika hrvatske reprezentacije, očekuje ih kazna uoči utakmice s Vatrenima

Piše Sport SD
17. lipnja 2024. - 08:50

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog nogometnog saveza (FSHF). Razlozi su upad na teren i bacanje predmeta tijekom poraza Albanije od Italije (1:2) u utakmici prvog kola skupine B odigrane u subotu u Dortmundu na Europskom prvenstvu.

UEFA je također priopćila da je pokrenula postupak zbog paljenja vatrometa albanskih navijača tijekom utakmice, kao i zbog "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju". Glasnogovornik FSHF-a u priopćenju je naveo da planira dostaviti službeno priopćenje u roku koji je odredila UEFA.

image
Hesham Elsherif/Anadolu Via Afp

"Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice", poručio je albanski glasnogovornik te dodao: "Događaj je bio praznik europskog nogometa i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu."

Hrvatska i Albanija igraju u srijedu

Hrvatska i Albanija će u srijedu u 15 sati igrati utakmicu drugog kola skupine B. Španjolska i Italija imaju po tri boda, a za momčad izbornika Zlatka Dalića ovo će biti ključan susret kako bi izborila plasman u osminu finala. Podsjetimo, dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te četiri od šest najboljih trećeplasiranih prolaze u nokaut-fazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 08:50